Scovergi de casă, așa cum le făcea bunica – Rețetă simplă și ușoară, fără adăugarea de lapte sau ouă

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Ingrediente:

 • 600 grame de făină
 • 25 grame de drojdie proaspătă
 • 270 mililitri de apă
 • 1/2 linguriță de sare
 • 250 mililitri de ulei
 • 1 lingură și jumătate de zahăr tos
 • Esență de vanilie
 • Zahăr pudră

Mod de preparare:

 1. Într-un recipient, dizolvăm drojdia în apa călduță. Adăugăm esența de vanilie, zahărul și sarea, amestecând bine până se dizolvă complet.
 2. Într-un bol mare, cernem făina. Facem o adâncitură în mijlocul făinii și turnăm compoziția cu drojdie.
 3. Amestecăm treptat făina cu lichidul, folosind o lingură de lemn, până când obținem un aluat omogen.
 4. Transferăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină și începem să-l frământăm timp de aproximativ 10-15 minute, până devine moale, elastic și nu se mai lipește de mâini.
 5. Acoperim vasul în care am frământat aluatul cu un prosop curat și-l lăsăm să dospească într-un loc cald și ferit de curent pentru aproximativ 30 de minute sau până când aluatul își dublează volumul.
 6. După ce aluatul a dospit, îl scoatem pe o suprafață presărată cu făină și îl împărțim în bucăți mici, pe care le vom întinde cu ajutorul unui sucitor, obținând scovergi de dimensiuni potrivite.
 7. Într-o tigaie adâncă, încingem uleiul la foc mediu. Adăugăm scovergile în uleiul încins și le prăjim pe ambele părți până devin aurii și crocante.
 8. Scoatem scovergile prăjite din tigaie și le așezăm pe un șervet de hârtie pentru a se scurge de excesul de ulei.
 9. Presărăm zahăr pudră pe ambele părți ale scovergilor, astfel încât să se acopere uniform.
 10. Servim scovergile calde, alături de miere, gem, dulceață, ciocolată sau le putem savura ca aperitiv sărat, cu brânză rasă, smântână, cașcaval și alte topping-uri preferate.

Acum puteți bucurați de delicioasele scovergi, preparate cu dragoste în stilul tradițional, la fel cum făcea bunica acasă.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri