Scovergi rapide și delicioase, gata în 10 minute – Se prepară din 2 ouă, 2 linguri de iaurt, 2 linguri de zahăr, 200g făină și…

Rețetă simplă pentru scovergi delicioase, gata în doar 10 minute – Aveți nevoie de 2 ouă, 2 linguri de iaurt, 2 linguri de zahăr și…

Iată ingredientele necesare:

 • 2 ouă
 • 1 praf de sare
 • 2 linguri de zahăr
 • 1 linguriță de praf de copt
 • 2 linguri de iaurt natural
 • Aproximativ 200 g de făină
 • Ulei pentru prăjit
 • Zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare:

 1. Într-un vas, adăugați ouăle și amestecați-le bine cu un tel. Adăugați sarea, zahărul, praful de copt și iaurtul, apoi continuați să amestecați până obțineți o compoziție omogenă.
 2. Treptat, adăugați făina, amestecând inițial cu o lingură, apoi frământați aluatul până devine moale și ușor lipicios. Lăsați aluatul deoparte timp de 10 minute, acoperit cu un capac.
 3. După ce a trecut timpul de odihnă, frământați din nou aluatul până devine neted, omogen și nelipicios. Împărțiți-l în 8 bucăți egale și formați bile pe care le acoperiți cu folie alimentară.
 4. Presărați puțină făină pe suprafața de lucru și întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie rotundă și subțire.
 5. Încingeți ulei într-o tigaie, pe foc mediu, și prăjiți scovergile pe ambele părți până devin frumos rumenite. Pentru a le face mai pufoase, le puteți scufunda în ulei cu o spatulă în timpul prăjirii.
 6. Transferați scovergile pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
 7. Serviți scovergile presărate cu zahăr pudră.

Savourați-le cu poftă! Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri