Iată o rețetă simplă și ușoară de scovergi, preparate exact ca la bunica acasă, fără lapte și fără ouă.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Pentru a prepara aceste delicioase scovergi, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 600 grame de făină, 25 grame de drojdie proaspătă, 270 mililitri de apă, o jumătate de linguriță de sare, 250 mililitri de ulei, o lingură și jumătate de zahăr tos, esență de vanilie și zahăr pudră pentru presărat.

Pentru a pregăti aluatul, dizolvați drojdia în apa călduță și adăugați vanilia, zahărul și sarea. Cerneti făina într-un bol și formați o adâncitură în mijloc, în care turnați amestecul de drojdie. Începeți să amestecați cu o lingură de lemn și apoi frământați până obțineți un aluat elastic și omogen, care se desprinde ușor de pe mâini. Acoperiți bolul cu un prosop curat și lăsați-l la loc cald pentru 30 de minute.

După ce aluatul a dospit, împărțiți-l în bile de mărime egală și întindeți-le cu mâna sau cu un sucitor. Asigurați-vă că dimensiunea scovergilor nu depășește suprafața tigăii în care le veți prăji.

Încingeți uleiul într-o tigaie și prăjiți scovergile, câteva pe rând, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scoateți din ulei și le așezați pe o farfurie, una peste alta. Presărați zahăr pudră pe ambele părți ale scovergilor.

Aceste scovergi pot fi servite ca desert, alături de miere, gem, dulceață sau ciocolată, sau ca aperitiv sărat, cu brânză rasă, smântână sau cașcaval. Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri