Se numeste painea FULGER ! Rețetă rapidă de pâine de casă, tare gustoasă și gata în 30 de minute!

Pâinea a fost, este și va fi întotdeauna baza piramidei alimentare…

În plus, mirosul de pâine caldă, care umple casa în momentul coacerii, ne aminteşte de copilărie şi de casa bunicilor… Priviți mai jos ce mi-a ieșit mie… o nebunie!

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 6 g drojdie
  • 5 g sare
  • 30 g unt
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apă

Mod de preparare:

  1. Amestecăm toate ingredientele și frământăm până când obținem un aluat. Apoi, lăsăm la crescut timp de 90 de minute…
  2. După ce a crescut în volum, împărțim aluatul în 5 părți egale. Luăm fiecare bucățică și formăm un dreptunghi, pe care îl așezăm într-o formă de cozonac, tapetată cu unt…
  3. Cu ajutorul unui cuțit, facem câteva tăieturi…
  4. Ungem bucățile de aluat cu un ou bătut, amestecat cu puțin lapte. Se coc la 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute.

Savurați cu drag scrie dorcudor.ro

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri