Secretul care menține zeama de la varza murată limpede pe tot parcursul iernii. Trebuie să-l adaugi în butoi după o săptămână.

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

În anotimpul de toamnă, gospodinele se întrec în cele mai iscusite rețete de preparate care să umple rafturile din cămară.

Și desigur, varza murată este cap de listă atunci când vine vorba de murăturile de pus pentru iarnă. Dar o problemă cu care se confruntă mulți români este că zeama de la varza murată se poate tulbura. Iată ingredientul care trebuie adăugat în butoi pentru a evita acest lucru

Cum menții limpede zeama de la varza murată toată iarna

Ți-ai propus ca și în această iarnă să ai cămara plină cu bunătăți? Ei bine, atunci varza murată nu are cum să lipsească de pe raft.

Potrivit gospodinelor, aceasta se pune la butoi după ce cade bruma, în octombrie, în jurul sărbătorii Sfântului Dumitru.

Dar secretul pentru ca varza murată să reziste toată iarna nu este legat doar de rețeta folosită ci și de folosirea anumitor ingrediente care să îi păstreze gustul și prospețimea.

Pentru început, este important să știm cum se aleg căpățânele de varză pentru murat. Astfel, trebuie să ținem cont să fie bine coaptă, albă și să aibă foile subțire. De asemenea, ele trebuie să fie îndesate, iar frunzele ferme și neafectate de insecte.

Ce ingredient trebuie să adaugi în butoi

Un alt sfat important de care să ții cont atunci când pui varza la murat este adăugarea unui ingredient special care va împiedica moarea să se tulbure și să prindă floare. Acesta ajută foarte mult ca varza să se păstreze crocantă și bună cât mai mult timp.

„La varza murată, păstrarea ei un timp mai îndelungat este posibilă dacă adăugăm din când în când câte o bucată de zahăr. Varza nu se acrește tare în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn”, explică bucătarul buzoian Cristi Dobre, conform exquis.ro.

De asemenea, este recomandat ca da după aproximativ una-două săptămâni, atunci când a început să se acrească bine, să dizolvăm în puțină zeamă din butoi un plic de conservant și să-l turnăm peste varză, pentru a nu prinde floare.

Un alt aspect important de care ar trebui să ținem cont este că alegerea tipului de butoi.

Mulți fac greșeala de a pune varza la murat în butoaie de plastic, însă recomandat este ca acestea să fie puse în butoaie din lemn. scrie valentinavnb.ro


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).