Sfanta Maria Mare (Adormirea Maicii Domnului) 2023. Ce se face pe 14 august, pentru a avea parte de belsug si sanatate.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Sfanta Maria Mare 2023. Credinciosii praznuiesc pe data de 15 august Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare.

Aceasta mare sarbatoare vine cu numeroase traditii si obiceiuri mostenite din strabuni. Ziua dinaintea sarbatorii, ajunul de Sfanta Maria, are o insemnatate aparte fata de alte zile din timpul anului.

Obiceiuri din ajun de Sf. Maria Mare:

In ziua dinaintea sarbatorii Adormirii Maicii Domnului nu este bine sa te certi cu nimeni. Tot in aceasta zi nu trebuie sa speli haine ori alte obiecte din casa.

Se coc placinte cu verdeturi, iar in multe zone din Ardeal si Banat se fac tot felul de ciorbe cu legume. Din aceste bucate se dau de pomana pentru cei adormiti. Se spune ca cei de dincolo vor veghea sa fii sanatos si sa ai parte de belsug.

Tot in aceasta zi, gospodinele framanta si coc colacei care se impart de Sfanta Maria Mare.

Nu trebuie sa blestemi sau sa injuri pe cineva. Batranii spuneau ca blestemele pe care le faci acum se vor intoarce impotriva ta si a urmasilor tai.

Ziua dinaintea Adormirii Maicii Domnului este ziua perfecta pentru impacare, asadar nu ezita sa iti ceri iertare daca i-ai gresit cuiva, daca l-ai suparat cu vorba sau cu fapta.

Tot in aceasta zi nu se face curatenie deloc si nu se planteaza pomi ori se culeg roadele din gradina.


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).