Sfântul Ioan Gură de Aur: Rugăciunea făcută noaptea, poate deschide Cerurile

Intr-una dintre vizitele mele la Parintele, mi-am amintit si i-am pomenit un fragment din cuvantarea Sfantului Ioan Gura de Aur despre rugaciune:

„Asa cum rugaciunile facute noaptea de Apostolii Pavel si Sila au deschis portile temnitei, tot asa si rugaciunea facuta noaptea de catre crestini poate deschide portile Cerurilor”. Batranul s-a bucurat mult cand a auzit acestea.

‒ Foarte frumos, mi-a spus vesel. Unde ai gasit fragmentul? Sa-l copiezi si sa mi-l aduci si mie in intregime. Asa este, cum zice Sfantul Ioan Gura de Aur, asa se intampla la rugaciunile de noapte.

Cand te trezesti noaptea, sa nu te intorci pe partea cealalta ca sa adormi la loc, ci sa te ridici, sa ingenunchezi in fata lui Hristos rastignit si a sfintilor Sai si sa te rogi cu smerenie si cu iubire.

O jumatate de ora, un sfert, zece minute, cinci, cat poti. Vei afla mare ajutor. Sa te duci si la privegheri, scrie secretulcunoasterii.ro.

Parintele nu mi-a zis nimic despre el, dar, din ce am aflat de la un restrans cerc de apropiati ai sai, chiar daca nu citise acea Omilie a Sfantului Ioan Gura de Aur, o punea in practica in fiecare noapte.

Ba mai mult, facuse intelegere cu multi dintre fiii sai duhovnicesti sa se roage impreuna, la anumite ore, in fiecare seara. Aceasta comuniune in rugaciune dintre Parinte si fiii duhovnicesti ii unea, in chip tainic, cu Hristos, si intre ei, si le era de mare ajutor in viata.

Pr. Porfirie

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri