Sfecla ultraprețioasă este folosită pentru a face un suc care ajută la curățarea sângelui și detoxifierea ficatului.

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Potrivit terapeutului naturist austriac Rudolf Breuss, cel mai puternic dintre toate sucurile de legume este cel obținut din sfeclă roșie. El susține că acest suc poate ajuta la vindecarea a numeroase afecțiuni cronice și poate bloca dezvoltarea tumorilor. Sucul de sfeclă roșie poate curăța sângele și detoxifia ficatul.

Sucul de sfeclă roșie este bogat în nutrienți precum caroten, vitaminele B1, B2, B6, C, E, acid folic, niacină, acid pantotenic, colină, calciu, siliciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu, cupru, nichel, potasiu, acid oxalic, zinc, cobalt, molibden, litiu, seleniu, mangan, rubidiu, aminoacizi prețioși, substanțe vegetale secundare (de exemplu, rutină), flavonoide, antociani, materii colorante vegetale și betanină. Acest suc poate ajuta la stimularea proceselor de funcționare și reglare, la menținerea elasticității celulelor somatice și cerebrale și la prevenirea îmbătrânirii acestora.

Sucul de sfeclă roșie poate fi obținut cu ușurință prin utilizarea unui storcător electric centrifugal pentru uz casnic. Pentru a potența efectele sale vindecătoare, acesta poate fi combinat cu puțin suc proaspăt de morcovi, țelină sau măr. Doza zilnică recomandată este de 1-2 pahare de suc proaspăt stors, care trebuie băut imediat după stoarcere. Se poate bea încet, cu ajutorul unui pai.

Sucul de sfeclă roșie poate fi consumat pe stomacul gol, cu 20 de minute înaintea mesei principale sau între mese pentru a obține forță și energie. Pentru o sursă generală de vindecare și întinerire, sucul de sfeclă poate fi combinat cu sucul a 1/2-1 măr.

Acest suc are numeroase efecte benefice, printre care stimularea funcției ficatului și a fierii, stabilirea microorganismelor utile în intestinele subțiri și groase, efect antibacterian, ameliorarea respirației celulelor somatice și cerebrale, stimularea sistemului imunitar, efect antitermic (scade febra), stimularea diurezei (eliminarea urinei), etanșarea vaselor de sânge și efect antisclerozant, creșterea vitalității și îmbunătățirea metabolismului cerebral, ajutarea la regularizarea activității glandei tiroide și stimularea formării sângelui.

Există câteva precauții care trebuie luate în considerare în ceea ce privește consumul de sfeclă roșie și suc de sfeclă roșie. Unele persoane pot experimenta o condiție numită beturie, în care urina capătă o culoare roșie. Aceasta nu este o afecțiune sau intoxicație, ci doar o incapacitate parțială a organismului de a asimila anumiți nutrienți din sfeclă. scrie topremediinaturiste.ro

De asemenea, consumul de suc de sfeclă roșie poate duce la stări de greață, mai ales atunci când este consumat simplu. Este important să nu se abuzeze de consumul de suc de sfeclă roșie, deoarece peste 400 ml poate duce la o paralizie temporară a corzilor vocale. Este recomandat să se consume cantități moderate și să se ia în considerare combinarea sucului de sfeclă roșie cu alte sucuri de legume sau fructe pentru a evita efectele secundare nedorite.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).