Shakshuka – un deliciu turcesc de ouă cu legume

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Când dorești să te răsfeți dimineața, aceste ouă cu legume sunt o idee excelentă. Deși necesită puțin mai mult timp decât ouăle ochi obișnuite, merită efortul.

Știu că turcii, sarbii și probabil bulgarii sau alții care au avut legături cu aceste națiuni au un preparat similar, nu cunosc numele, dar shakshuka are origini arabe. Oricum, este o mâncare foarte gustoasă.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • două cepe mici
  • 5 roșii potrivite
  • un ardei gras
  • un dovlecel
  • un ardei iute
  • o mână de măcriș
  • sare și piper

Mod de preparare: Am călit ceapa tăiată felii și ardeii în puțin ulei, apoi am adăugat roșiile și dovlecelul, tăiate în bucăți mai mari. La foc mic, le-am lăsat să fiarbă aproximativ zece minute, în sucul lăsat de roșii.

Spre final, am făcut loc pentru ouă, pe care le-am așezat în mijlocul legumelor fierbinți. Se coc de jos în sus, deși la suprafață pot părea puțin coapte. Cu capacul pus, în 2-3 minute sunt gata de servit. scrie dezicuzi.ro

Sunt sățioase, sănătoase și gustoase. Deasupra am presărat câteva crenguțe de oregano.

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri