Preparată în casă, shaorma de pui reprezintă o opțiune mai sănătoasă și mai hrănitoare.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Cu toate sau doar cu alegerea ta, shaorma poate prinde viață chiar în propria ta bucătărie, utilizând ingrediente ale căror proveniențe le cunoști. Shaorma de pui preparată acasă constituie o alternativă mai sănătoasă și mai hrănitoare decât oricare variantă cumpărată din oraș.

Ingrediente:

 • 2 piepturi de pui
 • 3-4 cartofi
 • Varză proaspătă
 • 1 ceapă galbenă
 • 2-3 castraveți murați
 • 1 pahar mic de smântână degresată
 • 2 căței de usturoi
 • 2 linguri de ketchup
 • 4 lipii medii
 • Sare
 • Piper

Mod de preparare:

 1. Curăță și feliază cartofii pentru prăjit, apoi feliază și frige pieptul de pui pe grătar. Taie legumele mărunt.
 2. Într-un castron, ia fiecare bucată de piept de pui și dezintegrează-o în fâșii lungi cu mâinile (mai ușor decât cu un cuțit), rupând bucățile în direcția fibrelor.
 3. Într-un alt castron, amestecă usturoiul mărunțit cu smântâna și adaugă sare și piper după gust.
 4. Tăie fin varza, ceapa și castraveții murați.
 5. După ce ai prăjit cartofii, vine momentul să asamblezi shaorma: încălzește ușor lipia pe aragaz la foc mic, unge-o cu sos de usturoi, apoi așază în fiecare lipie, în următoarea ordine: carne, cartofi, ketchup, urmat de varză, ceapă și castraveți murați.
 6. Nu umple lipia excesiv, astfel încât să poți ridica marginea de jos pentru a înfășura ușor shaorma. După ce o îmbraci bine (ai grijă să nu rupi lipia!), învelește mâna într-o pungă de plastic și prinde partea de jos a shaormei, apoi ridică punga pentru a o învălui strâns în jurul lipiei, asigurându-te că se menține intactă pe măsură ce o savurezi.
 7. Procedează la fel cu celelalte 3 lipii rămase și astfel vei obține 4 porții de shaorma de pui preparată în casă.

Poftă bună! scrie floaredetei.ro


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).