De Salvat – Sirop din vârfuri de Pin – o rețetă tradițională de peste 100 de ani pentru tuse, reumatism și durere.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Varfurile tinere de pin verde deschis de primavara ascund o adevărată comoară. Sunt bogate în vitamina C, care întărește sistemul imunitar, detoxifică organismul și conferă energie și vitalitate. De asemenea, ajută la combaterea stresului și restabilirea echilibrului mental și fizic.

Vârfurile de pin și rășina din ele au un efect benefic asupra căilor respiratorii, ameliorează simptomele astmului, tusei și rinitei, calmează durerile musculare și articulare. Astăzi vă vom împărtăși o rețetă veche de peste 100 de ani pentru a pregăti un sirop medicinal din vârfuri de pin.

Colectarea vârfurilor de pin: Acestea sunt capetele proaspete de culoare verde deschis ale ramurilor de pin care apar în primăvară. Lăstarii tineri se colectează între aprilie și iunie, iar în regiunile mai calde pot apărea chiar mai devreme, în timp ce în zonele mai înalte apar mai târziu.

Este recomandat să colectați lăstarul cel mai mic posibil, cu o lungime de până la 5 cm, ideal fiind de aproximativ 3 cm. Aceștia nu ar trebui să aibă încă ghimpi. Tăiați sau rupeți cu grijă doar câțiva lăstari de pe fiecare copac, evitând a rupe ramuri întregi.

Este ideal să colectați vârfurile în pădure, cât mai departe de drumuri și în condiții de vreme uscată. Rețeta siropului de vârfuri de pin, bazată pe o rețetă veche de peste 100 de ani:

Ingrediente: – Vârfuri tinere de pin – Zahăr – Lămâie netratată chimic

Mod de preparare: Clătiți bine vârfurile și lăsați-le să se scurgă.

Într-un borcan mai mare, puneți un strat de vârfuri de pin de aproximativ 3 cm, acoperiți-le cu un strat de 1,5 cm de zahăr, așezați o felie de lămâie deasupra și repetați acest proces până când borcanul este plin (terminând cu un strat de zahăr). Apăsați ușor, acoperiți cu folie alimentară sau celofan și fixați cu un elastic sau o sfoară.

Așezați borcanul într-un loc însorit, preferabil pe pervaz, și lăsați-l să stea cel puțin 3 săptămâni. După aceea, strecurați siropul prin tifon sau o pânză de brânză, umpleți borcane curate și uscate, închideți-le ermetic și păstrați-le în frigider.

SFAT: În borcan puteți adăuga și câteva batoane de scorțișoară sau flori de păpădie pentru a adăuga arome suplimentare.

Mod de utilizare:

  1. Acest sirop este potrivit și pentru copii datorită gustului său dulce plăcut. Pentru tuse și răceală, utilizați 1-3 linguri de sirop pe care îl puteți adăuga în ceai.
  2. O linguriță pe zi acționează ca măsură preventivă împotriva bolilor și răcelilor, întărește sistemul imunitar și contribuie la recuperare.
  3. Siropul de pin de casă ameliorează simptomele reumatismului, precum și durerile la nivelul membrelor și mușchilor. De asemenea, ajută la eliminarea substanțelor toxice din organism.
  4. Poate fi utilizat ca adăugare în clătite, sandvișuri, băuturi răcoritoare sau fulgi de ovăz, pentru a adăuga o notă de savoare și beneficii pentru sănătate. scrie mesajedinsuflet.com

Vă recomandăm să vă bucurați de acest delicios sirop de pin pe tot parcursul anului și să beneficiați de proprietățile sale vindecătoare și gustoase.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri