Siropul de ghimbir este o soluție naturală cu numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta poate ajuta la îmbunătățirea digestiei, combaterea stărilor de greață, întărirea sistemului imunitar și alinarea durerilor reumatice. Iată cum se prepară și cum se consumă:

Siropul de ghimbir este un remediu natural cu un gust picant și aromat, și ar trebui să fie un element de bază în orice gospodărie. Compoziția chimică a ghimbirului include aproximativ 500 de compuși cu diverse proprietăți benefice pentru sănătate, cum ar fi afrodisiace, stimulative, tonifiante, antitoxice, antioxidante, hipotensive, antitusive, analgezice, antivirale, antiseptice, antifungice și antitumorale.

Acest condiment, foarte apreciat în bucătăriile orientale, conține proteine, carbohidrați, fibre alimentare, aminoacizi esențiali, vitamine (B3, B5, B6, A, C, E) și minerale (calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, seleniu, sodiu, fosfor, siliciu și zinc). Una dintre rețetele sănătoase și delicioase cu ghimbir este siropul cu miere, care are un gust plăcut și poate fi folosit în diferite afecțiuni.

Rețeta Siropului de Ghimbir:

Ingrediente:

 • Rădăcini proaspete de ghimbir
 • Miere de salcâm (sau alt tip de miere preferată)

Instrucțiuni:

 1. Spălați bine rădăcinile proaspete de ghimbir și radeți-le folosind o răzătoare mică, inclusiv coaja.
 2. Puneți ghimbirul ras într-un borcan și adăugați miere de salcâm (sau alt tip de miere) în proporția 1:2, adică la o lingură de ghimbir ras se pun 2 linguri de miere.
 3. Închideți borcanul ermetic și păstrați-l într-un loc întunecos timp de 2 săptămâni.
 4. După această perioadă, filtrați preparatul pentru a obține un sirop semi-limpede, cu gust intens picant și aromat. Păstrați siropul la temperaturi între 10-25 de grade Celsius.

Mod de administrare:

Siropul de ghimbir se administrează la nevoie, fie direct, diluat în apă sau adăugat în sucuri naturale, ceaiuri din plante medicinale (la o temperatură sub 40 de grade Celsius), etc.

 • Pentru adulți: 1 lingură de 3 ori pe zi.
 • Pentru copiii peste 7 ani: 2 lingurițe de 2 ori pe zi.
 • Pentru copiii între 3 și 7 ani: 1-2 lingurițe pe zi.

Beneficiile Siropului de Ghimbir:

 • Ajută la digestie, calmând durerile abdominale și eliminând gazele.
 • Neutralizează toxinele și previne formarea gazelor intestinale.
 • Calmează durerile reumatice datorită efectului antiinflamator al gingerolului.
 • Combate stările de greață și greturile, inclusiv cele cauzate de mișcarea sau de călătoriile înalte.

Precauții și Contraindicații:

Inainte de a incepe consumul de sirop de ghimbir se recomanda consultarea unui specialist in domeniu(doctor) !

 • Siropul de ghimbir este contraindicat în caz de diabet zaharat și alergii la oricare dintre componente.
 • Femeilor însărcinate li se recomandă prudență și să nu-l consume cu cel puțin 2 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală.
 • Consumul de ghimbir trebuie să fie moderat și pe perioade scurte (sub 7 zile) la persoanele cu risc de hemoragie, deoarece poate încetini procesul de coagulare a sângelui.
 • Persoanele cu colon iritabil și gastrită ar trebui să consume ghimbir cu precauție. scrie viatasisanatate.com
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri