Slănina cea mai gustoasă, preparată după rețeta bunicii. Pare afumată, dar ascunde un secret!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Slănina este un aperitiv delicios, cu o istorie bogată și o tradiție îndelungată în gospodării. Vă încurajăm să renunțați la slănina afumată din comerț și să savurați un deliciu natural pregătit în propriile voastre bucătării. Și surpriza este că nu aveți nevoie de un aparat de afumat pentru a obține această slănină aromată și fragedă. Cu ingrediente simple și accesibile, veți crea cea mai bună slănină, cu o crustă rumenă și savuroasă.

Ingrediente:

 • 1 kg de slănină cu straturi de carne
 • 2 căpățâni de usturoi
 • 3 linguri de piper negru măcinat

PENTRU SARAMURĂ

 • Coji de ceapă (2 mâini)
 • 5 prune uscate
 • 2 frunze de dafin
 • 200 g de sare
 • 2 linguri de zahăr
 • 1 l de apă

Mod de preparare:

 1. Într-o cratiță, amestecați toate ingredientele pentru saramură. Puneți cratița pe foc și aduceți saramura la fierbere.
 2. Spălați bine slănina și uscați-o cu un prosop de hârtie. Tăiați slănina în două bucăți mai mici.
 3. Așezați bucățile de slănină în cratița cu saramură și fierbeți-le la foc moderat timp de 25 de minute.
 4. Scoateți cratița de pe foc și lăsați slănina să se răcească în saramură peste noapte, fără a o scoate din saramură.
 5. Curățați usturoiul și pisați-l împreună cu piperul negru măcinat.
 6. Scoateți slănina din saramură și uscați-o cu un prosop de hârtie. Frecați-o bine cu amestecul de usturoi și piper.
 7. Înveliți slănina în folie alimentară și păstrați-o la frigider. Se poate păstra la frigider timp de maximum 7 zile. Dacă doriți să o păstrați pentru un timp mai îndelungat, o puteți congela.

Echipa noastră vă urează poftă bună alături de cei dragi! scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri