Slănina cu ceapă roșie poate să contribuie la ameliorarea unor afecțiuni medicale. Surprinzătorul este cât de multe beneficii neașteptate poate aduce.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Când studiile medicale au relevat efectele negative ale produselor alimentare noi, care au încercat să înlocuiască grăsimile tradiționale, experții s-au orientat către slănină, un aliment lipsit de E-uri, coloranți și conservanți.

Răspunsul la întrebarea „De ce strămoșii noștri erau sănătoși și puternici?” a fost găsit în faptul că slănina întărește sistemul imunitar. Această calitate derivă din acidul arahidonic, care nu numai că favorizează scăderea colesterolului, îmbunătățește funcțiile de protecție ale organismului, ci este și esențial în producerea compușilor chimici responsabili pentru răspunsurile imune și reacțiile inflamatorii.

  • Cantități mici de grăsime sunt benefice pentru inimă și vasele de sânge, reglementează contractiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului cardiac, și susțin tonusul vascular.
  • Fumătorii pot beneficia, de asemenea, consumând puțină slănină, datorită conținutului său de seleniu. Acest micronutrient întărește sistemul imunitar și previne oxidarea în organism, reducând astfel parțial daunele produse de fumat.
  • Slănina încetinește și procesul de intoxicație alcoolică, acoperind peretii stomacului cu grasime și creând un fel de pansament gastric care împiedică absorbția rapidă a alcoolului din stomac. Astfel, alcoolul trece mai departe în intestin, unde va fi absorbit treptat.

Grăsimea de porc este folosită în mod extensiv în medicina populară de-a lungul timpului. Iată câteva rețete tradiționale:

  • Remediu pentru dureri articulare: articulațiile bolnave sunt frecate înainte de culcare cu untură topită sau slănină veche, amestecată cu o lingură de miere. Se aplică apoi celofan sau hârtie de pergament, se învelește cu un fular sau batic de lână și se lasă să acționeze peste noapte.
  • Tulburări de mobilitate articulară după traumatisme: zona afectată se freacă cu o pastă formată din 100 g grăsime de porc și o lingură de sare, apoi se bandajează cu un strat gros de lână.
  • Mastită: o felie subțire de slănină veche este aplicată pe locul inflamat, acoperită cu o bucată de staniol și bandajată sau lipită cu leucoplast.
  • Eczemă: slănina nesărată topită, amestecată cu albușuri de ou, pasta din fructe de solanum și suc de rostopască, este utilizată pentru a trata zonele afectate, aplicată de două ori pe zi.
  • Dureri de dinți: o felie mică de slănină nesărată se aplică pe dinte, între gingie și obraz, pentru 15-20 de minute, diminuând treptat durerea.
  • Pinten osos (ciocuri): un unguent preparat din slănină nesărată de porc, ou crud și oțet concentrat se aplică pe zonele dureroase pentru un tratament de 5-7 zile. scrie Leacuri pentru sanatate si suflet
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri