Slănina de porc cu ceapă – Este sănătoasă sau nocivă?

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Despre slănină s-a tot discutat în termeni contradictorii, fie că ar fi sănătoasă, fie că ar fi extrem de nocivă.

Adevărul se află undeva la mijloc. Consumul de slănină aduce mai multe beneficii, dar atunci când este consumată în exces, poate deveni și dăunătoare. Totodată, grăsimile sau lipidele consumate în forma lor naturală nu duc la îngrășare, cu condiția să nu fie combinate cu carbohidrați și, desigur, să nu se exagereze.

Slănina este un aliment fără aditivi, coloranți și conservanți, lucru pe care nu-l putem spune despre multe dintre produsele din carne disponibile în comerț.

Slănina întărește sistemul imunitar, în special atunci când este consumată cu ceapă, și îmbunătățește funcțiile de protecție ale organismului.

S-a descoperit că o substanță din slănină, numită acid arahidonic, favorizează scăderea nivelului de colesterol.

În cantități moderate, slănina este benefică și pentru sănătatea inimii și a vaselor de sânge, reglând contracțiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale mușchiului cardiac, și susținând tonusul vascular.

La persoanele fumătoare, slănina reduce într-o anumită măsură daunele cauzate de tutun. Seleniul conținut de slănină previne oxidarea în organism și întărește sistemul imunitar. scrie oracolul.net

Grăsimea de porc este benefică și pentru protecția stomacului, deoarece creează un pansament gastric care previne absorbția rapidă a alcoolului din stomac și îl protejează de aciditatea care poate provoca gastrită.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri