Slănină delicioasă de casă – o rețetă specială care face ca fiecare bucată să se topească în gură!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Vă prezentăm o rețetă deosebită pentru slănină delicioasă de casă. Prin utilizarea unei saramure speciale, obțineți o slănină aromată și apetisantă. Această rețetă vă asigură un succes garantat. Slănina pregătită poate fi păstrată în congelator și este perfectă pentru a fi servită tăiată felii sau pentru a fi utilizată în pregătirea unui pate savuros.

Ingrediente:

 • 1 litru de apă
 • 4 linguri de sare
 • Slănină
 • 2 frunze de dafin
 • Boabe de ienibahar
 • Boabe de piper negru
 • 10 căței de usturoi

Mod de preparare:

 1. Curățați pielea de pe slănină cu ajutorul unui cuțit, apoi spălați-o sub un jet de apă. Așezați slănina pe un prosop de hârtie și lăsați-o să se usuce.
 2. Tăiați slănina în bucăți mai mici, având o latură de aproximativ 5 cm.
 3. Într-o cratiță, adăugați apa caldă și sarea, frunzele de dafin, boabele de ienibahar și de piper. Amestecați bine.
 4. Puneți cratița pe foc și aduceți saramura la fierbere. Fierbeți timp de 3-4 minute, apoi lăsați saramura să se răcească.
 5. Curățați usturoiul și tocați-l mărunt.
 6. Pregătiți un vas emailat sau de sticlă. Așezați un strat subțire de usturoi în fundul vasului, apoi aranjați bucățile de slănină cu pielea orientată în jos.
 7. Presărați usturoi tocat pe fiecare strat de slănină. Continuați să alternați straturile de slănină și usturoi până veți umple complet vasul, asigurându-vă că ultimul strat este de usturoi.
 8. Scoateți frunzele de dafin din saramură și așezați-le între bucățile de slănină.
 9. Turnați saramura răcită în vasul cu slănină. Asigurați-vă că saramura acoperă complet slănina.
 10. Acoperiți vasul cu o farfurie și puneți o greutate deasupra pentru a menține presiunea. Lăsați slănina la temperatura camerei timp de 48-72 de ore.
 11. După această perioadă, transferați slănina în frigider și lăsați-o să se odihnească timp de 2-3 zile.
 12. Scoateți slănina din saramură și uscați-o. Păstrați slănina în congelator, învelită în folie de aluminiu sau folie alimentară, pentru a o menține proaspătă.

Notă: Pentru a verifica dacă ați adăugat suficientă sare în saramură, puteți folosi trucul cu un ou crud. Scufundați oul în saramură și, dacă acesta plutește și nu se scufundă complet, înseamnă că saramura este corectă.

Echipa noastră vă urează poftă bună alături de cei dragi! scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri