Descoperiți secretul preparării celei mai delicioase slănini prin fierbere în pungă – cea mai bună rețetă de slănină gătită.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Perioada rece a anului este momentul ideal pentru a pregăti slănină. În special în Transilvania, o rețetă populară este cea de slănină fiartă. Astăzi, vă vom prezenta o variantă inedită și extrem de gustoasă: slănina fiartă în pungă. Este o rețetă simplă, dar cu rezultate delicioase. Vă încurajăm să încercați această preparare și să surprindeți familia cu un gust deosebit.

Iată de ce aveți nevoie pentru această rețetă:

 • 1,5 kg de piept de porc
 • 2 căpățâni de usturoi
 • piper negru măcinat
 • condimente după preferință
 • sare

Mod de preparare:

 1. Începeți prin spălarea cărnii și tăierea acesteia în bucăți mai mari.
 2. Într-un bol mic, amestecați sarea, piperul negru și condimentele după gust. Puteți utiliza cimbru, boia și pătrunjel, de exemplu.
 3. Curățați și pisați căpățânile de usturoi, adăugându-le în bolul cu condimente.
 4. Frecați carnea cu amestecul de condimente și lăsați-o la marinat timp de 2 ore.
 5. Pregătiți două pungi curate și uscate. Așezați o pungă în interiorul celeilalte.
 6. Așezați carnea în pungă și legați punga astfel încât să eliminați cât mai mult oxigen.
 7. Puneți punga cu carne într-o cratiță și adăugați apă. Puneți cratița pe foc și aduceți apa la punctul de fierbere.
 8. Acoperiți cratița cu un capac și reduceți focul. Fierbeți carnea timp de 2 ore.
 9. Închideți focul și lăsați carnea să se răcească în apă.
 10. Înveliți slănina în folie de aluminiu și puneți-o la frigider pentru 6-8 ore.
 11. Tăiați slănina în felii subțiri și savurați-o cu plăcere. scrie wawlist.com

Slănina este un preparat tradițional nu doar în România, ci și în Europa Centrală și de Est. În țări precum Polonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Slovenia și Macedonia, slănina ocupă un loc special în gastronomie. Pentru mulți români, slănina este un aliment de bază, fiind considerată un mezel tradițional deosebit. Pe măsură ce se apropie Sărbătorile de iarnă, românii obișnuiesc să se bucure de preparatele delicioase din carne de porc.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri