Descoperă pas cu pas rețeta de Socată, o băutură răcoritoare populară în România, preparată din flori de soc.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Descoperă rețeta delicioasă de șocată, o băutură răcoritoare populară în România, preparată din flori proaspete de soc. Urmează cu atenție pașii de mai jos:

Ingrediente:

 • 10-15 flori de soc proaspete
 • 150 g de zahăr sau miere (dupa gustul fiecaruia)
 • 3 litri de apă
 • 2 lămâi

Instrucțiuni:

 1. Începe prin a te asigura că florile de soc sunt proaspete și fără insecte. Dacă este necesar, le poți scutura ușor pentru a înlătura eventualele insecte.
 2. Pune apa la fiert într-un vas mare. Când apa începe să fiarbă, adaugă zahărul treptat și amestecă bine până se dizolvă complet.
 3. După ce zahărul s-a dizolvat, îndepărtează vasul de pe foc și adaugă florile de soc în apa fierbinte. Folosește o lingură pentru a le împinge ușor în lichid, astfel încât să se înmoaie bine.
 4. Spală lămâile și taie-le felii subțiri. Adaugă feliile de lămâie în vasul cu soc.
 5. Acoperă vasul și lasă amestecul să stea la temperatura camerei timp de 2-3 zile. În acest timp, amestecul va începe să fermenteze. Amestecă ocazional pentru a asigura fermentarea uniformă.
 6. După 2-3 zile, strecoară amestecul printr-un tifon sau o sită fină, astfel încât să îndepărtezi florile de soc și feliile de lămâie. Apoi, îmbuteliază lichidul în sticle curate. Asigură-te că lași un spațiu gol în sticle pentru că băutura va continua să fermenteze.
 7. Depozitează sticlele de șocată în frigider și poți consuma băutura în câteva zile. Este important să o consumi în timp util, deoarece datorită fermentării, șocata poate deveni ușor alcoolică dacă este lăsată să fermenteze prea mult.

Poftă bună! Bucură-te de aroma și prospețimea inconfundabilă a șocatei preparate în casa ta!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri