Sucul de cartof – cel mai accesibil tratament pentru petele de pe piele și căderea părului.

Sucul de cartofi este cel mai simplu și accesibil tratament pentru problemele pielii și căderea părului.

Este un remediu natural, ușor de folosit și disponibil oricui. Merită să-l încercați!

Sucul de cartofi – cel mai ieftin tratament pentru piele și păr Sucul de cartof ajută la estomparea petelor și uniformizarea nuanței pielii. De asemenea, acționează ca un agent hidratant, îmbunătățind aspectul pielii uscate. Este de asemenea util în combaterea căderii părului, întărind firul de păr și făcându-l mai strălucitor.

Deși pare banal și neatractiv, sucul de cartof crud are efecte benefice în numeroase probleme de sănătate.

  • Ajută la prevenirea îmbătrânirii pielii.
  • Stimulează digestia și vindecă ulcerele gastrice.
  • Susține funcțiile ficatului și reglează producția de hormoni.
  • Calmează durerile de cap și îmbunătățește aspectul pielii.
  • Curăță corpul intern și pielea de pete și eczeme.

Cartoful este bogat în sulf, potasiu, fosfor, cupru, fier, zinc, vitamina C, vitamine B și vitamina K. Nutrienții sunt concentrați mai ales în coajă, de aceea nu este indicat să decojiți cartofii când faceți suc.

Tratament cu suc de cartof pentru piele și păr Nu aveți nevoie de un storcător electric pentru a obține suc de cartofi pentru uz cosmetic.

Ingrediente:

  • 3 cartofi cruzi
  • 5-6 linguri de ser fiziologic

Mod de preparare:

  • Cartofii se spală bine, dar nu se curăță de coajă.
  • Se dau prin răzătoarea cu găuri mici.
  • Răzătura se pune apoi într-o bucată de tifon sau ciorap de mătase curat.
  • Se strânge materialul pentru a extrage sucul. Stoarceți bine cartoful ras, pentru a scoate toată zeama din ei.
  • Sucul obținut se amestecă apoi cu serul fiziologic într-un borcănel de sticlă.
  • Soluția obținută se folosește imediat.

Moduri de utilizare:

  • Se înmoaie o dischetă demachiantă în soluție și se aplică pe piele, pe zonele afectate de pete sau uscăciune.
  • Se aplică și pe păr, folosind, de asemenea, o dischetă sau un tifon.
  • Se umezește tot părul și scalpul bine. Se lasă să acționeze o oră, apoi se spală cu șampon și se clătește.

O metodă mai simplă și mai rapidă este să folosiți coaja cartofului. Frecați pielea corpului sau a capului cu partea umedă.

Acest tratament poate fi folosit și la copii. Atât sucul de cartof, cât și serul fiziologic sunt naturale și nu au efecte adverse.

Efecte benefice: Studiile au confirmat că sucul de cartof are efecte benefice asupra pielii. Pe lângă faptul că hidratează pielea, împiedică formarea ridurilor. Proprietățile anti-îmbătrânire se datorează antioxidanților din cartoful crud, care pătrund în straturile superficiale ale pielii.

Cartoful reduce aspectul ridurilor și a petelor de bătrânețe, oferind pielii o luminozitate și curățenie. De asemenea, calmează iritațiile și mâncărimile și protejează împotriva inflamației și infecțiilor pielii.

Consumat intern, sucul de cartof reduce retenția de apă din țesuturi și implicit umflăturile feței, reducând cearcănele. scrie dorcudor.ro

Pe scalp, sucul de cartof reduce mătreața și mâncărimile, fortificând rădăcinile părului. Face părul mai rezistent la rupere și mai strălucitor.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).