Iată cum poți folosi sucul de cartofi pentru a înlătura imperfecțiunile tenului.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Coșurile sunt printre cele mai deranjante imperfecțiuni ale tenului. Apar în momente nepotrivite, pot fi dureroase și, dacă le stoarci greșit, pot lăsa cicatrici permanente pe piele.

Principalele cauze ale apariției coșurilor sunt porii blocați, unde se acumulează sebum și celule moarte ale pielii. Astfel, se formează puncte negre sau comedoane.

Atunci când bacteriile se dezvoltă în aceste zone, rezultă o infecție care duce la inflamație și la apariția coșurilor.

Pe lângă tratamentele obișnuite pentru acnee, poți încerca și remedii naturale, folosind ingrediente pe care cu siguranță le ai deja acasă.

Un astfel de remediu eficient, dar mai puțin cunoscut, este tratamentul cu cartofi cruzi.

Iată cum să folosești cartofii pentru a trata acneea: Pasul 1: Spală bine un cartof și îndepărtează coaja. După ce l-ai curățat, clătește-l bine sub jet de apă. Apoi, taie cartoful în felii subțiri.

Pasul 2: Masează delicat pielea curată, proaspăt spălată, cu o felie de cartof. Folosește o felie nouă pentru fiecare zonă a feței, astfel încât să eviți răspândirea bacteriilor. Cartoful va exfolia delicat pielea, eliminând celulele moarte.

Pasul 3: Aplică câte o feliuță de cartof pe fiecare coș în parte și lasă să acționeze timp de cinci până la zece minute. Proprietățile antibacteriene ale cartofului vor reduce numărul bacteriilor care cauzează apariția coșurilor.

Măștile și tratamentele cu cartofi trebuie pregătite înainte de utilizare și folosite imediat.

Cartofii se oxidează rapid (capătă o culoare închisă) și își pierd astfel proprietățile benefice. scrie valentinavnb.ro

Dacă ai rămas cu o mască facială sau zeamă de cartofi, nu o păstra în frigider, ci arunc-o. Prepară o nouă cantitate proaspătă chiar înainte de utilizare.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri