Sucul de țelină are proprietatea de a dilua acidul uric care cauzează inflamația în articulații, având astfel un efect antiinflamator.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Pentru a beneficia de proprietățile vindecătoare ale țelinei, trebuie să fim conștienți de cantitatea pe care o consumăm. Această legumă conține oxalați, astfel încât, dacă este consumată în cantități foarte mari, poate provoca probleme, mai ales dacă suferim de inflamații sau alte afecțiuni ale vezicii urinare.

Cu toate acestea, consumul moderat de țelină poate aduce multe beneficii pentru sănătate. În primul rând, ajută la eliminarea toxinelor și previne retenția de apă, datorită conținutului său de potasiu. De asemenea, conține fibre, ceea ce o face utilă în cazul constipației ocazionale, iar datorită mineralelor pe care le conține, ajută la neutralizarea acidității stomacului și poate ajuta cu ulcerele și indigestia.

Țelina este chiar capabilă să dilueze acidul uric care afectează articulațiile și acționează ca un antiinflamator, fiind utilă în dieta împotriva reumatismului și a gutei. În plus, sucul de țelină poate fi un bun remediu detoxifiant și poate ajuta la eliminarea calculilor renali și a calculilor biliari.

 

Pentru a prepara sucul de țelină veți avea nevoie de un blender sau de un storcător de fructe și o sită. Iată pașii necesari:

  1. Separați tijele de țelină și spălați-le foarte bine sub un jet de apă rece.
  2. Scoateți sucul din tulpina crudă imediat înainte de a-l bea sau cu cel mult o seară înainte și țineți-l la frigider.
  3. Dacă aveți un storcător cu presare la rece, acesta va separa sucul de ațele specifice tulpinei de apio. Dacă nu, puteți folosi un blender și apoi strecurați sucul prin sită.
  4. Cantitatea potrivită de suc pentru un adult este de aproximativ 475 ml, echivalentul unui buchet de țelină.
  5. Beți sucul ca atare, fără a adăuga alte ingrediente.

 

Cu toate acestea, trebuie să fim atenți la cantitatea de suc de țelină pe care o consumăm, deoarece, atunci când leguma este concentrată, poate conține mai mult zahăr, carbohidrați și calorii. În general, este recomandat să mâncăm țelină ca gustare, deoarece este săracă în calorii și sățioasă, fiind o alegere excelentă pentru cei care încearcă să slăbească. scrie suntgospodina.net

Sucul de țelină are contraindicații importante și nu trebuie abuzat în cantități mari, mai ales de persoanele cu inflamații sau alte afecțiuni ale vezicii urinare, deoarece conține oxalați care pot împiedica absorbția calciului. Nu este recomandat consumul de țelină în cantități mari de către femeile însărcinate din cauza conținutului său de apiină, care poate provoca contracții uterine. În plus, dacă se utilizează ca diuretic, trebuie să se asigure o creștere a aportului de potasiu din alte surse, deoarece diureticele pot epuiza aceste minerale în organism. În general, sucul de țelină poate fi benefic pentru sănătate, dar nu ar trebui considerat o poțiune magică pentru pierderea în greutate.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri