Descoperă o rețetă de post delicioasă și gata în doar 30 de minute – supă cremoasă de legume cu ciuperci champignon.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Iată rețeta detaliată pentru supa cremoasă de legume cu ciuperci Champignon, ideală pentru zilele de post:

Ingrediente:

 • 1 cartof
 • 1 morcov
 • 1 ceapă
 • 160 g ciuperci Champignon
 • 70 g spanac proaspăt
 • 1 fir de busuioc proaspăt
 • 3 căței de usturoi
 • 150 ml lapte de cocos (în afara postului, puteți adăuga 10-15% smântână pentru gătit)
 • 30 ml ulei de floarea-soarelui sau de măsline
 • 1,5 litri apă
 • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

 1. Curățați și spălați bine legumele. Tăiați cartoful, morcovul și ceapa cubulețe.
 2. Într-o cratiță, căliți ceapa și morcovul cubulețe în ulei de măsline sau de floarea-soarelui. Lăsați-le să se călească timp de 3-4 minute, amestecând din când în când.
 3. Între timp, tăiați ciupercile Champignon în felii subțiri. Adăugați ciupercile la ceapă și morcov în cratiță și continuați să le căliți împreună timp de 4 minute.
 4. Adăugați și cubulețele de cartofi și continuați să căliți toate ingredientele timp de încă 2-3 minute, amestecându-le bine.
 5. Adăugați spanacul proaspăt și cățeii de usturoi mărunțiți. Amestecați bine toate ingredientele din cratiță.
 6. Turnați apă peste legumele călite și fierbeți supa timp de 20 de minute, de la momentul clocotirii, la foc mic-moderat.
 7. La final, adăugați laptele de cocos, busuiocul mărunțit, sare și piper după gust. Amestecați până supa ajunge la punctul de fierbere.
 8. Luați cratița de pe foc și serviți supa cremoasă de legume cu ciuperci caldă. scrie wawlist.com

Poftă bună și sperăm să vă placă această rețetă!


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).