Tătăneasa, o plantă folosită încă din vremea dacilor, este recunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare și poate trata o gamă largă de afecțiuni, inclusiv gastrite, infecții, fibroame, cancere, tumori și umflături, fiind considerată un remediu natural versatil.

Este o planta larg cunoscuta si folosita inca din vremea dacilor, denumirea sa originala in limba daca – Prodiarnela – ajungand pana in zilele noastre datorita consemnarii sale de catre Dioscoride, celebrul medic al antichitatii, in tratatul sau În medicina populara romaneasca are mai mult de o suta de utilizari, atat intern, cat si extern.

Intern este folosita ca cicatrizant si protector in gastrita si ulcer gastric, ca antitumoral in cancer si tumor benigne, antiinflamator in bolile intestinului, emolient si regenerativ epitelial in traheite si faringite, antiseptic si antiinflamator in bolile de rinichi.

Extern este considerata a fi un adevarat panaceu, deoarece alina inflamatiile si grabeste vindecarea in dermatoze, inchide si vindeca rapid plagile, grabeste procesele de refacere dupa arsuri, face sa se retraga tumorile exteriorizate si cancerul de piele, reface rapid tesuturile dupa contuzii si traumatisme.

Gastrita hiperacida, ulcer gastric si duodenal

Se ia o jumatate de lingurita de pulbere de tataneasa de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Tataneasa reduce aciditatea, favorizeaza cicatrizarea, protejeaza peretii stomacului.

De obicei se combina cu inca o jumatate lingurita de pulbere dintr-o planta aromatica aleasa dupa necesitatile pacientului: musetel (pentru persoanele iritabile), valeriana sau sunatoare (pentru gastritele si ulcerele care apar pe fond de anxietate), menta sau lavanda (pentru persoanele colerice), obligeana sau busuioc (pentru caracterele anxios-depresive).

Afectiuni ale gatului, afectiuni pulmonare

Se mesteca incet o bucatica de radacina de tataneasa, lasand ca principiile active emoliente si regenerative epiteliale sa fie extrase de saliva si sa ajunga in zona gatului. Radacina proaspata are un gust neutru, placut si este deosebit de activa.

Radacina uscata va fi macinata in prealabil si va fi mestecata minimum 15 minute inainte de a fi inghitita. Se consuma 3 fragmente de radacina proaspata cu lungimea de 2-3 cm pe zi sau 3 jumatati de lingurita de tataneasa uscata pe zi.

Tataneasa are calitatea de a stimula eliminarea secretiilor toxice din arborele bronsic si plamani, precum si de a stimula refacerea tesuturilor afectate de infectie.

Diaree, dizenterie, infectii intestinale

Tataneasa normalizeaza tranzitul intestinal si opreste procesul bolii prin precipitarea proteinelor din continutul intestinal. Se bea inainte de fiecare masa cu un sfert de ora si de cate ori este nevoie cate un pahar din extractul apos obtinut prin maceratie + decoctie.

Infectii urinare (cistite) si renale (nefrite, pielonefrite), pietre la rinichi si la vezica urinara

Prin mucilagiile pe care le contine, tataneasa favorizeaza relaxarea tesuturilor, diminueaza starea inflamatorie si opreste hemoragia. Se administreaza de obicei sub forma de extract apos, impreuna cu alte plante: ienupar (ca antiinfectios), merisor si mesteacan (ca anti-litiazice), cate 1 lingurita rasa din fiecare planta mentionata.

Fibrom si adenofibrom mamar si uterin, chisturi ovariene, polipi intestinali si stomacali

Nenumarati pacienti au reusit sa scape de durele si periculoasele interventii chirurgicale folosind tinctura de tataneasa si extractul apos antitumoral pe baza de tataneasa. scrie valentinavnb.ro

a. Se administreaza 1-2 lingurite de tinctura de tataneasa in apa de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul se face pana la completa vindecare.
b. Se bea extractul apos antitumoral, in trei reprize pe parcursul unei zile.

Alaturi de tratamentul cu tataneasa este foarte important regimul alimentar, fara carne, consumandu-se in mod special morcovi, telina si patrunjel. Nu se consuma alcool! Tratamentul se mentine 40 de zile.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).