Teiul este un arbore cu o putere vindecătoare atât pentru trup, cât și pentru suflet.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Daca iti plac infuziile, probabil ca vei aprecia gustul, intre dulce si floral, al ceaiului de tei. Acest ceai este bine cunoscut pentru efectele sale sedative. Specia Tilia , numita si tei cu frunze mici, este considerata cea mai puternica dintre toate in acest sens.

Datorita proprietatilor sale, nu este surprinzator faptul ca medicina traditionala foloseste ceaiul de tei in acest si in alte scopuri. De exemplu: pentru a scadea tensiunea arteriala, pentru a calma indigestia si pentru a calma anxietatea.

Ceaiul de tei: utilizari si beneficii
Medicina traditionala foloseste si alte parti ale acestor copaci, cum ar fi frunzele, florile si scoarta. In plus, amestecurile sunt de obicei facute cu cel putin doua specii diferite de copaci.

1. Ceaiul de tei favorizeaza relaxarea
De sute de ani, ceaiul de tei a fost un aliat al relaxarii. Este folosit chiar si pentru ameliorarea simptomelor de anxietate. Potrivit unui studiu, extractul din specia T. tomentosa sau tei argintiu are puternice proprietati sedative.

Cercetarile au aratat ca poate actiona ca acidul gamma-aminobutiric (GABA), o substanta care suprima excitabilitatea neuronala. Cu toate acestea, sunt inca necesare cercetari suplimentare pentru a explica acest fenomen.

Dintre ceaiurile din plante impotriva anxietatii, cel de tei este unul dintre cele mai recunoscute din lume.

2. Este un antiinflamator natural
Daunele oxidative cauzate de radicalii liberi pot duce la inflamatie. Din fericire, anumite parti ale arborilor Tilia, cum ar fi florile si mugurii, contin antioxidanti numiti flavonoide.

Pentru a fi mai specific, aceste parti contin tilirozida, quercetina si kaempferol. S-a demonstrat ca tilirozidul este capabil sa inhibe radicalii liberi. In plus, exista dovezi stiintifice ca kaempferolul poate reduce inflamatia si poate ajuta la combaterea mutatiilor celulare. Cu toate acestea, sunt inca necesare studii suplimentare in acest sens.

3. Amelioreaza durerea usoara
Antioxidantii din ceaiul de tei pot ameliora durerea. Potrivit unui studiu efectuat la rozatoare cu picioarele umflate, administrarea a 100 de miligrame de tilirozida pe kilogram de greutate corporala a redus umflarea cu 27% si durerea cu 31%.

In mod similar, un studiu la femeile cu artrita reumatoida a constatat ca suplimentarea cu 500 de miligrame de quercetina reduce markerii durerii si inflamatiei. Cu toate acestea, daca 80 de miligrame de quercetina pe zi este considerata o doza mare, atunci 500 de miligrame pe zi este o doza extrem de mare, motiv pentru care este nevoie de mai multe cercetari pentru aplicarea clinica.

4. Are proprietati diuretice
In medicina traditionala, ceaiul de tei este folosit pentru a induce transpiratia si tusea in timpul problemelor respiratorii minore, cum ar fi raceala. In mod similar, in Germania, se recomanda sa luati 1 pana la 2 cani de ceai de tei inainte de culcare pentru a stimula transpiratia la adulti si la copiii de peste 12 ani.

5. Poate scadea tensiunea arteriala
Anumite componente vegetale ale ceaiului de tei, inclusiv tilirozida, rutozida si acidul clorogenic, sunt asociate cu scaderea tensiunii arteriale. S

6. Imbunatateste calitatea somnului
Aceasta este una dintre cele mai cunoscute utilizari populare ale ceaiului de tei. Dar ce spune stiinta? Potrivit unui studiu , compusii vegetali din aceasta infuzie au efecte sedative care favorizeaza relaxarea.

7. Amelioreaza durerile de stomac
In medicina traditionala, ceaiul de tei este un remediu eficient pentru afectiunile stomacului. Un studiu la copii cu diaree rezistenta la antibiotice a constatat ca tilirozidul prezent in aceasta planta are proprietati antibacteriene, care pot functiona in gastroenterita bacteriana. Cu toate acestea, sunt inca necesare mai multe dovezi pentru a sustine acest beneficiu. scrie revistateo.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri