Există 8 beneficii remarcabile pentru sănătatea noastră pe care le putem obține prin consumul de țelină.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Țelina este o legumă plină de nutrienți și poate aduce multe beneficii sănătății noastre. Mai jos sunt 8 dintre beneficiile uimitoare ale consumului de țelină:

  1. Scade tensiunea arterială – țelina conține ftalide, un compus care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale prin relaxarea mușchilor din pereții arterelor.
  2. Îmbunătățește digestia – fibrele din țelină ajută la îmbunătățirea digestiei prin stimularea mișcărilor intestinale și reducerea inflamației.
  3. Scade nivelul de colesterol – țelina conține compuși care pot reduce nivelul de colesterol din sânge, precum și acizi grași omega-6, care sunt benefici pentru sănătatea inimii.
  4. Reduce inflamația – țelina conține antioxidanți și flavonoide care pot ajuta la reducerea inflamației din corp, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu boli inflamatorii cronice.
  5. Stimulează imunitatea – țelina conține vitamine și minerale importante, cum ar fi vitamina C, vitamina K și potasiu, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar.
  6. Îmbunătățește sănătatea ochilor – țelina conține vitamina A, care este esențială pentru sănătatea ochilor, precum și luteina și zeaxantina, care ajută la protejarea ochilor împotriva deteriorării cauzate de radiațiile UV și de poluanți.
  7. Ajută la controlul greutății – țelina este o legumă cu un conținut scăzut de calorii și bogată în fibre, ceea ce poate ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase și la controlul apetitului.
  8. Reduce riscul de cancer – țelina conține compuși care pot ajuta la prevenirea formării celulelor canceroase în corp, precum și antioxidanți care pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi și la prevenirea daunelor celulare.

Informații nutriționale

Valori medii nutriționale pentru 100 grame de produs

Calorii 21 1% DZR
Grăsimi 1 g 25% DZR
din care Saturate 0 g
Carbohidrați 3 g 56% DZR
din care: Zahar 0 g
Proteine 1 g 19% DZR
Sare 0 mg 0% DZR
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri