Iată cum terapia cu mămăligă poate ajuta la vindecarea anumitor boli:

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Mămăliguța, aparent banală, poate deveni un remediu valoros în tratarea răcelilor și a pietrelor la fiere. Mălaiul este considerat de specialiști un înlocuitor de încredere al produselor de panificație, fiind numit „prietenul intestinului subțire”. Deși adesea disprețuită, această mâncare tradițională aduce beneficii atât persoanelor sănătoase, cât și celor care suferă de afecțiuni grave. Cura cu mămăligă este extrem de benefică pentru sănătate și poate fi încercată în timpul Postului Paștelui pentru a hrăni organismul și a curăța intestinele.

Beneficii pentru ficat și intestine

Mămăliga, un aliment tradițional, a fost supus de multe ori cercetărilor specialiștilor, însă nu s-a putut găsi nicio contraindicație. Fierturile de porumb au fost apreciate încă din timpurile lui Columb, dar într-un anumit moment au fost considerate hrana săracilor.

Studiile recente au demonstrat că triburile amerindiene care se hrăneau cu porumb crud sau fiert aveau o speranță de viață mult mai mare decât alte comunități învecinate care nu consumau acest aliment în dietă. S-a descoperit că boabele de porumb conțin substanțe derivate din acizii arahidic și palmitic, care sunt extrem de benefice pentru sănătatea organismului. Acești acizi sunt absorbiți cu ușurință în intestin, fără a suferi transformări chimice decât în proporție de 22-28%. După ce intră în sânge, aceștia se transformă în hidroxiacizi care contribuie la purificarea sângelui de anumite substanțe toxice. Efectul detoxifiant al substanțelor din porumb ușurează efortul ficatului de a neutraliza substanțele toxice, reducând semnificativ riscul de insuficiență hepatică și ciroză. În populațiile unde se consumă zilnic terci de mălai, prevalența bolilor hepatice este de 10 ori mai mică, iar copiii au o dezvoltare mai bună. scrie dezicuzi.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri