Această rețetă de Tocăniță de porc cu carne afumată mi-a fost cerută de multe gospodine.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Pentru a pregăti această tocaniță de porc cu carne afumată, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 600 de grame de muschi de porc afumat (ceafă afumată sau șorici afumat), 2 cepe, 2 ardei grași, 1 morcov, 1 linguriță de boia dulce de ardei, sare și piper după gust, 4 roșii, ulei pentru prăjit, și 1 legătură de pătrunjel verde.

Pentru a pregăti această tocaniță, începeți prin a curăța ceapa și a tăia julien. Spălați ardeiul, curățați-l de semințe, apoi tăiați-l mărunt. Curățați morcovul și tăiați-l în rondele. Carnea afumată trebuie tăiată în cubulețe.

Încingeți puțin ulei într-o cratiță, apoi adăugați ceapa, ardeiul și morcovul tăiate. Căliți legumele timp de aproximativ 2-3 minute, până se înmoaie ușor. Adăugați carnea cubulețe și prăjiți timp de circa 1-2 minute.

După ce s-a prăjit puțin, adăugați roșiile tocate, boiaua de ardei, sare și piper după gust și un pahar de apă. Acoperiți cratița cu un capac și lăsați să fiarbă timp de circa 30-35 de minute, amestecând ușor cu o lingură pentru a evita lipirea. Dacă scade prea mult, adăugați mai multă apă.

Tocanita este gata când carnea este fiartă și se desface ușor, iar sosul este bine legat. Înainte de a opri focul, adăugați pătrunjelul verde tocat, mai lăsați timp de 1 minut, apoi opriți focul. Vă dorim poftă bună și spor la gătit!


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).