Top 5 salate delicioase cu sfeclă roșie pentru un creier sănătos, o inimă puternică și vase de sânge sănătoase. Aceste salate nu doar că stimulează funcționarea creierului, dar reprezintă și o modalitate excelentă de a preveni afecțiunile cardiovasculare.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Salatele de sfeclă roșie crudă stimulează activitatea creierului și sunt o modalitate excelentă de a preveni bolile cardiovasculare.
Cel mai atractiv lucru la salatele de sfeclă roșie este versatilitatea lor. Poți oricând să înlocuiești un ingredient cu altul, să adaugi ceva pe placul tău și să aranjezi salata în funcție de eveniment.Sfecla este bogată în acid folic, ale cărui proprietăți sunt sporite de fructele uscate (stafide, prune uscate și caise uscate). Consumul regulat al acestei legume poate preveni tromboza și crește activitatea creierului.
Pentru a vindeca organismul, aveți nevoie de 7 zile pentru a mânca sfeclă crudă într-o varietate de variante. Iată cele mai delicioase și sănătoase:

1. Salata de sfecla rosie cruda cu usturoi si nuci.
Combinația de sfeclă roșie și usturoi îmbunătățește circulația sângelui și promovează digestia mai rapidă a alimentelor grase.
Ingrediente:
sfecla cruda – 1 buc;
nuci – 100 g
usturoi – 3 catei;
morcovi – 1 buc;
smantana sau maioneza de casa

Mod de pregătire:
Curatati si frecati legumele, apoi amestecati. Adăugați în masa de legume tocate și usturoiul tocat într-o râșniță de cafea. Umplem cu smântână și ne bucurăm de gustul picant!

2. Salată „Sfeclă roșie cu mere”.
O salată suculentă de fructe și legume poate ajuta la promovarea sănătății și la îmbunătățirea stării pielii.
Ingrediente:
sfecla cruda – 1 buc;
măr – 2 buc;
miere – 1 lingura;
ulei vegetal – 1 lingura;
suc de lamaie – 3 linguri;
ierburi proaspete.

Mod de preparare:
Se rade sfecla si merele curatate de coaja (se poate face cu coaja), se toarna cu zeama de lamaie si miere. Așteptăm 4-5 minute, apoi condimentăm cu ulei, stropim cu ierburi, adăugăm puțină sare și amestecăm bine. Această salată va fi un plus grozav pentru cina ta.

3. Salată de „Sfeclă roșie cu varză”.
Această salată va curăța organismul de toxine.
Ingrediente:
sfeclă – 1 buc;
varză – 200 g;
măr – 2 buc;
ulei de in – 3 linguri;
suc de lamaie – 1 lingura;
Varza se toaca marunt, iar restul legumelor se răzuie. Se amestecă produsele finite, se stropesc cu suc de lămâie, se adaugă ulei. Adăugați ierburi înainte de utilizare.
Această salată este ideală pentru persoanele care suferă de boli ale tractului gastro-intestinal.

4. Salată de „Sfeclă roșie cu iaurt”.
Această salată redă rapid strălucirea naturală și chiar îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii.
Ingrediente:
sfecla cruda – 1 buc;
nuci și prune uscate – 150 g fiecare;
miere – 1 linguriță;
iaurt – 150 ml;

Mod de preparare:
Se adauga fructele uscate tocate in sfecla rasa, se condimenteaza cu smantana si miere. Amestecați bine. Savurați salata!

5. Salată de „Sfeclă roșie cu brânză”.
Această salată picantă va fi destul de potrivită pe masa festivă.
Ingrediente:
sfeclă – 1 buc;
brânză 150 g;
usturoi – 3 catei;
morcovi – 2 buc;
smântână – 50 ml;
sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:
Răzuiți legumele pe o răzătoare grosieră. Adăugați usturoiul zdrobit și brânza tăiată în bucăți mici. Umplem totul cu smantana, adaugam putina sare si amestecam bine.


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).