Preparatul numit tort cu fructe, care nu necesită coacere, aduce bucurie atât pentru privire, cât și pentru simțurile gustative!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Vă aducem o rețetă pentru un tort delicios și impresionant. Este un desert fără coacere, ușor și rapid de preparat. Veți obține un desert casnic fascinant, care poate concura cu orice alt desert comercial. Alegeți doar fructele preferate și bucurați-vă de o adevărată capodoperă culinară pentru cei dragi.

Ingrediente:

 • 500 g de smântână (sau frișcă 35%)
 • 300 g de fructe după gust
 • 200 g de biscuiți (sau pandișpan din comerț)
 • 200 g de zahăr
 • 30 g de gelatină

Mod de preparare:

 1. Dizolvați gelatina în jumătate de pahar de apă rece. Amestecați și lăsați-o să se umfle timp de aproximativ 30 de minute.
 2. Încălziți gelatina la baie de aburi. Amestecați încontinuu și încălziți-o până aproape de punctul de fierbere, fără a o lăsa să fiarbă.
 3. Într-un bol, amestecați smântâna cu zahărul folosind un mixer la viteză medie. Continuați amestecarea până când zahărul se dizolvă complet.
 4. Turnați gelatina încălzită treptat în amestecul de smântână, amestecând încontinuu timp de 30 de secunde.
 5. Pregătiți un bol mai adânc și acoperiți-l cu folie alimentară.
 6. Spălați și curățați fructele preferate. Tăiați-le în bucăți, felii sau rondele subțiri.
 7. Rupeți biscuiții (sau pandișpanul) în bucăți mici și aranjați fructele și biscuiții în bol.
 8. Turnați crema de smântână peste fructe și biscuiți și acoperiți bolul cu folie alimentară. Lăsați-l la frigider pentru 2-3 ore, până se întărește.
 9. Scoateți bolul din frigider și îndepărtați folia alimentară. Pregătiți un platou de dimensiunea dorită și răsturnați tortul pe acesta.
 10. Îndepărtați folia alimentară și decorați după gust.

Notă: Tortul va fi mult mai fin dacă folosiți pandișpan în locul biscuiților.

Echipa noastră vă urează poftă bună alături de cei dragi! scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri