„Tort Sticlă Spartă” – Simplu, rapid, un tort plin de culoare și savoare, preparat fără coacere!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Reteta tortului „Sticla spartă” este foarte simplă, un tort plin de culoare, preparat fără coacere.

Un tort cremă, din jeleu, biscuiți și fructe. Eu am folosit piersici, dar se poate folosi orice alt fruct.

Ingrediente:

 • 500 g smântână pentru frișcă (crème à la patisserie ~ 30%)
 • 200 g piersici din conservă
 • 100 g biscuiți
 • 100 g zahăr
 • 2 pachete jeleu de fructe
 • 1 pachet de zahăr vanilat (10 g)
 • 1 pachet de gelatină (10 g)

Mod de preparare:

 1. Preparăm 2 tipuri de jeleu conform cu instrucțiunile de pe ambalaj. Folosim două boluri pentru fiecare culoare de jeleu, câte unul.
 2. După ce am preparat jeleurile, le punem în frigider timp de câteva ore până se întăresc bine.
 3. În 100 ml de apă, turnăm gelatina și o lăsăm să se umfle timp de 10 minute (sau timpul indicat pe ambalaj), apoi o punem la foc mic. Mai indicat ar fi să o topim pe o baie de aburi. Nu lăsăm gelatina să fiarbă, o încălzim până la punctul de fierbere, amestecând bine de tot astfel încât să se dizolve complet. O luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească.
 4. Tăiem piersicile în bucăți mari, la fel și biscuiții, îi rupem în bucăți măricele.
 5. Scoatem jeleul din frigider și scufundăm bolul în apă fierbinte timp de 20-30 de secunde pentru a se desprinde ușor, iar apoi îl răsturnăm pe placa de lucru și îl tăiem în bucăți mari.
 6. Într-un castron mare de sticlă, pregătim crema, mixăm smântâna cu zahărul și zahărul vanilat.
 7. Când zahărul este topit, turnăm gelatina răcită și mixăm în continuare până am încorporat-o bine în crema de smântână.
 8. Adăugăm piersicile, biscuiții și cuburile de jeleu (le separăm ușor unul de celălalt), amestecăm ușor cu o lingură astfel încât să amestecăm culorile, dorim ca prăjitura să aibă un aspect de sticlă spartă.
 9. Avem grijă ca biscuiții să plutească la suprafață și îi fixăm unul lângă altul astfel încât să formeze un fel de capac.
 10. Punem prăjitura în frigider să se întărească timp de aproximativ 4-5 ore.
 11. Odată întărită prăjitura, scoatem bolul din frigider și îl scufundăm în apă fierbinte 20-30 de secunde să se desprindă ușor din castron.
 12. Deasupra castronului așezăm platoul și răsturnăm, astfel scoatem tortul din castron așezându-l direct pe platou.
 13. Putem orna după bunul nostru gust, însă Tortul „Sticla spartă” este foarte aspectuos și neornat, este luminos și plin de culoare. scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri