Tortul cu aromă de cafea și cremă de caramel

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Ingrediente:

pentru blat:

460 g făină
50 g cacao neagră
1 linguriță cu bicarbonat
1 linguriță cu praf de copt
230 g unt moale
500 g zahăr brun
4 ouă
240 ml cafea tare (espresso)
240 ml lapte
sare
esență de rom

pentru cremă:

400 g zahăr brun
400 ml lapte
4 gălbenușuri
70 g făină
200 g unt (80% grăsime)
esență de vanilie

pentru decor:

200 g ciocolată neagră
2-3 linguri cu smântână pentru frișcă
nuci zdrobite 

Mod de preparare:

1. Pentru blatul de cafea, cerne împreună făina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul și un praf de sare.

2. Bate spumă ouăle cu zahărul, iar când acesta s-a topit adaugă untul și mai amestecă.

3. Încorporează jumătate din amestecul de făină, laptele și cafeaua și, la final, restul de făină și aroma după gust. Toarnă compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și coace 50-60 de minute (la 180 grd) sau până scobitoarea-test iese curată din compoziție.

4. Pentru cremă, amestecă gălbenușurile cu făina și toarnă treptat laptele. Atenție să nu se formeze cocoloașe!

5. Topește zahărul într-un vas cu fund mai gros. Când a căpătat o culoare arămie, toarnă treptat amestecul de lapte și ține pe foc până se formează o cremă mai groasă. Dă deoparte și lasă să se răcească.

6. Taie blatul de cafea în 3-4 foi și unește-le între ele cu crema caramel.

7. Pentru decor, topește la bain-marie ciocolata ruptă în bucăți cu smântâna și când a devenit omogenă dă-o deoparte și îmbracă tortul de cafea și cremă caramel. Presară deasupra nucile zdrobite și dă la rece.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri