„Reteta noastra preferata din copilarie, cea a tortului de mere, continua sa fie iubita de multe generatii.”

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

INGREDIENTE:

 • 10-12 mere
 • 200 g zahăr
 • 20 g unt
 • stafide
 • visine (pot fi utilizate și cele din dulceață) Blat:
 • 4 ouă
 • 4 linguri zahăr
 • 4 linguri făină
 • 2 plicuri zahăr vanilat
 • 1 vârf cuțit amoniac
 • Zahărul se pune pe fundul cratiței în care facem tortul și se netezește uniform.

Mod de preparare:

 1. Merele se curăță de coajă și li se scoate miezul cu sâmburi, astfel încât să rămână întregi. Aceasta poate fi realizată cu ajutorul unui aparat special sau cu un cuțit subțire.
 2. Merele se pun în cratiță peste zahăr, unul lângă altul. În mijlocul fiecărui măr, se umple cu stafide și visine, iar cubulețe de unt se pun între ele. Se introduc merele în cuptor până când zahărul face spumă (aproximativ 30 de minute). Se lasă la răcit.
 3. Pentru blat, se bat spuma albușurile, se adaugă zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare, apoi se mixează până se obține o bezea lucioasă.
 4. Se adaugă gălbenușurile și se amestecă ușor cu o lingură, de jos în sus. Se adaugă făina și amoniacul, amestecând ușor până la omogenizare.
 5. După ce merele s-au răcit, se toarnă blatul peste ele, se netezește și se introduce în cuptor pentru 25-30 de minute. Se poate face testul cu scobitoarea pentru a verifica coacerea.
 6. Se răstoarnă tortul pe un platou când este călduț.
 7. Tortul se poate orna cu frișcă după dorință și fantezie.

Eu nu îl ornerezic niciodată deoarece este tortul pe care îl fac pentru gustul intens de măr copt și este păcat să-l combin cu alte arome.

Este foarte bun cu scorțișoară.

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri