TORTUL FLORINA ! Fără frământare sau coacere în cuptor! Tort de ciocolată PERFECT

Știați că tortul ideal poate fi pregătit și fără să folosiți cuptorul? Ei bine, rețeta de mai jos vă aduce unul dintre cele mai rafinate deserturi pe care le-ați încercat vreodată. Acest tort este alcătuit din straturi subțiri asemănătoare clătitelor, atât în modul de preparare, cât și în aspect. Între aceste straturi de cacao se regăsește o cremă delicată și fină, cu arome de cacao, dar și cu un ingredient secret care îi schimbă complet gustul – mierea de albine. Rețeta provine din bucătăria tradițională a republicii autonome Kabardino-Balkară din Caucazul de Nord, Federația Rusă. Acest tort casnic, simplu și delicios, se topește pur și simplu în gură.

Ingrediente: Cremă

3 linguri Făină 100 g Zahăr 1 bucățică Ou 500 ml Lapte 100 g Unt moale 2 linguri Cacao Foi

100 g Miere de albine 8 g Bicarbonat de sodiu 100 g Unt 4 bucăți Ouă 80 g Zahăr 300 g Făină 40 g Cacao 10 g Unt moale 70 g Cioccolată neagră 55% Mod de preparare: Pentru cremă: puneți zahărul într-o cratiță, adăugați făina și un ou, apoi amestecați bine cu un tel. Adăugați laptele și continuați să amestecați. Puneți cratița pe foc și amestecați cu un tel până când compoziția se îngroașă. Îndepărtați cratița de pe foc și adăugați untul și cacao. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați la frigider pentru 30 de minute. Puneți mierea într-o tigaie pe foc și adăugați bicarbonatul de sodiu. Amestecați bine și când compoziția devine spumoasă, adăugați untul și continuați să amestecați. Compoziția din tigaie își va schimba culoarea. Într-un bol, bateți ouăle și zahărul până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați treptat compoziția din tigaie în bolul cu ouă și zahăr, amestecând încontinuu. Cernați făina împreună cu 40 g de cacao deasupra și amestecați bine toată compoziția. Întindeți 1-2 linguri de compoziție într-o tigaie și gătiți ca și cum ați face clătite, până devin puțin mai groase, pe ambele părți. Repetați același proces cu restul compoziției. Tăiați fiecare foaie obținută cu un capac la diametrul dorit și păstrați bucățile rămase. Într-un bol, amestecați 100 g unt moale cu 2 linguri de cacao. Treptat, încorporați crema din frigider, continuând să amestecați. Asamblați tortul: puneți prima foaie de blat, adăugați un strat generos de cremă și acoperiți cu următoarea foaie. Repetați până când nu mai aveți foile. Acoperiți tortul cu restul cremei. Bucățile de aluat pe care le-ați îndepărtat anterior de pe foile de blat le puteți măcina într-un blender. Decorați marginile superioare ale tortului cu bucățile de aluat măcinate. Lăsați tortul la frigider timp de 2 ore. Topiți 10 g de unt împreună cu ciocolata neagră și acoperiți tortul cu glazura obținută. Savurați cu plăcere! Poftă bună! scrie floaredetei.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri