Tortul IAURTICA – Prăjitură cu puține calorii, răcoritoare și prietenoasă cu silueta.

Pentru vară, este o alegere excelentă. Nu este necesară folosirea cuptorului. Amestecul de iaurt, fructe și gelatină se solidifică în frigider, transformându-se într-un desert luxuriant, proaspăt, delicat și revigorant!

Prăjitura cu puține calorii poate fi savurată chiar și de persoanele aflate la dietă, care doresc să slăbească!

Ingrediente:

 • 500 g de iaurt (puteți alege iaurtul preferat, de exemplu, puteți combina iaurt simplu cu iaurt cu ananas)
 • 1 plic (25 g) de gelatină care se dizolvă rapid (sau puteți folosi gelatină obișnuită)
 • 4 linguri de zahăr sau după gust (în funcție de cât de dulce este iaurtul)
 • 200-300 g de fructe sau fructe de pădure (opțional, în funcție de preferințe și sezon)

Mod de preparare:

 1. Presărați cristalele de gelatină peste sucul înfierbântat de fructe sau dizolvați gelatina în apă fierbinte conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Lăsați-o să se dizolve complet și să se răcească.
 2. Dacă iaurtul nu este dulce, adăugați zahărul în iaurt și amestecați bine cu un mixer.
 3. Spălați fructele de sezon pe care le utilizați și curățați-le de codițe sau coji, după caz. Tăiați-le mărunt, dacă este necesar.
 4. Adăugați gelatina dizolvată în iaurt și amestecați cu un mixer până obțineți o compoziție omogenă.
 5. Apoi, adăugați fructele și amestecați ușor cu o spatulă.
 6. Folosiți o formă (sticlă, plastic sau emailată) pe care o veți căptuși cu folie alimentară sau folie de aluminiu și turnați compoziția în ea.
 7. Puneți forma în frigider pentru aproximativ 3 ore pentru a se solidifica.
 8. Când tortul este complet solid sau aproape solid, decorați-l cu fructe.
 9. Înainte de a-l servi, transferați tortul pe un platou. Dacă doriți un tort mai moale, adăugați mai puțină gelatină, iar dacă doriți un tort mai consistent, adăugați mai multă gelatină. În loc de iaurt, puteți utiliza și smântână pentru un gust delicios, dar cu un conținut caloric mai mare. scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri