Tortul Nanaimo este un desert compus dintr-un blat de biscuiti cu ciocolata si o crema delicioasa de vanilie.

Pentru a pregăti acest delicios tort Nanaimo, veți avea nevoie de următoarele ingrediente pentru blat: 350g biscuiti cu cacao, 200g unt, 150g nuca de cocos rasa, 100g nuci, 80g zahăr, 10 linguri lapte, 3 linguri cacao și 2 ouă.

Pentru crema, veți avea nevoie de 200ml lapte, 150g unt, 150g zahăr pudră, 100ml frișcă lichidă și un pachet de Dr. Oetker Crema Olé de vanilie.

Pentru glazură, veți avea nevoie de 9 linguri de zahăr pudră, 3 linguri de cacao, 2 linguri de unt și 5 lingurițe de apă.

Pentru a face blatul, trebuie să zdrobiți biscuiții cu cacao într-un mixer până se transformă într-o pudră fină. Într-un vas, topiți untul împreună cu zahărul și cacao într-o baie de aburi, apoi adăugați ouăle și bateți bine. Încălziți amestecul până se îngroașă și se formează un amestec omogen. Adăugați apoi pudra de biscuiți, nuca macinată și nuca de cocos, amestecați și adăugați laptele treptat. Transferați masa într-o tavă dreptunghiulară de 25 x 30 cm și sigilați masa într-un dreptunghi compact.

Pentru crema, amestecați un pachet de Crema Olé cu 200 de mililitri de lapte. Într-un alt vas, bateți untul și zahărul pudră cu un mixer electric până obțineți o spumă, apoi într-un vas separat, bateți frișca într-o spumă fermă. Amestecați Crema Olé cu untul bătut și apoi adăugați ușor frișca.

Intindeți crema uniform pe corpul de biscuiți și lăsați prăjitura să se răcească la frigider timp de 30 de minute pentru a se solidifica.

Pentru glazură, turnați zahărul într-o cratiță și turnați apa peste el. Încălziți amestecul la foc mediu până când zahărul este complet dizolvat și se formează un sirop neted. Lăsați amestecul să se răcească și cerneti prin sita fina cacaoa. Încălziți amestecul din nou la foc mic, lăsați-l să clocotească puțin și adăugați untul rece. Amestecați până se formează o glazură lucioasă și omogenă, apoi turnați-o peste tort. scrie valentinavnb.ro

Lăsați tortul la frigider cel puțin 2 ore pentru a se solidifica și apoi tăiați-l

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri