Tortul „Silvica” încântă cu o cremă incredibilă, deosebit de gingașă și savuroasă!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Tortul „Silvica” reprezintă o delicatesă rafinată și delicioasă, compusă dintr-un pandișpan aerat și o cremă gingașă de unt și halva. Această rețetă simplă de tort este perfectă pentru orice ocazie festivă. Cu un gust fin și o consistență care se topește în gură, acest desert va cuceri cu siguranță inimile celor ce-l gustă. Nu ezitați să pregătiți acest tort superb, care va fi cu siguranță vedeta oricărei mese!

Ingrediente: Pentru pandișpan:

 • 150 g de făină
 • 6 ouă
 • 150 g de zahăr

Pentru cremă:

 • 80 g de halva (tahini)
 • 170 g de lapte condensat
 • 280 g de unt
 • 110 g de zahăr pudră
 • 1 gălbenuș de ou
 • 1 linguriță de zahăr vanilat

Mod de preparare:

 1. Pentru pandișpan, bateți ouăle împreună cu zahărul până obțineți o compoziție spumoasă. Adăugați făina și amestecați ușor până la omogenizare.
 2. Așezați hârtie de copt într-o tavă și turnați aluatul în ea. Răspândiți-l uniform pe toată suprafața și coaceți timp de 15 minute sau până devine rumen.
 3. Lăsați pandișpanul să se răcească, apoi îndepărtați-l cu grijă din tavă și tăiați marginile pentru a obține un dreptunghi neted.
 4. Tăiați dreptunghiul în 3 părți egale și mărunțiți resturile în firimituri fine.
 5. Pentru cremă, bateți untul moale cu halva, laptele condensat, gălbenușul, zahărul pudră și zahărul vanilat până obțineți o cremă fină și omogenă.
 6. Ungeți fiecare strat de pandișpan cu cremă și apoi asamblați-le pentru a forma tortul.
 7. Acoperiți tortul cu restul de cremă pe toată suprafața și pe margini, apoi presărați cu firimiturile de blat.
 8. Lăsați tortul să se odihnească timp de cel puțin o zi pentru a se îmbiba bine.

Echipa noastră vă urează poftă bună în compania celor dragi!

Pofta bună! scrie dezicuzi.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri