Tortul „Ursul polar” – O cremă delicată, catifelată și gustoasă.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Vă prezentăm o rețetă detaliată pentru un desert cremos cu două tipuri de foi care se topește în gură de cremozitatea sa.

Pentru creme:

Ingrediente:

  • Aproximativ 3 pahare de smântână grasă
  • 2,5 pahare de zahăr

Mod de preparare:

Blat:

  1. Într-un bol, amestecați ouăle cu smântâna, praful de copt, zahărul și untul. Omogenizați foarte bine compoziția.
  2. Împărțiți compoziția în două părți egale. Adăugați 1-1,5 pahare de făină în prima jumătate și restul de făină și cele 2 lingurițe de cacao în cealaltă jumătate. Amestecați bine în ambele cazuri.
  3. Împărțiți fiecare compoziție în două și întindeți cu ajutorul unui sucitor cele patru bucăți de aluat până obțineți foi subțiri.
  4. Coaceți fiecare foaie timp de 5-8 minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius.

Crema:

  1. Bateți zahărul și smântâna cu un tel până obțineți o cremă omogenă.
  2. Decupați cercuri din foi cu ajutorul unei farfurii sau a unui capac.
  3. Ungeți fiecare blat cu crema obținută și alternați straturile de foi și cremă.
  4. Pentru decor, puteți folosi ciocolată albă topită la bain-marie.

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri