Cum sa faci TUFE GIGANT de patunjel si care sa se refaca repede dupa fiecare taiere ? Sfatul marilor Gospodari !

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Pentru a face tufe mari de pătrunjel, urmează acești pași:

 1. Alege un loc în grădină sau în ghiveci unde pătrunjelul va primi lumina soarelui sau cel puțin lumina indirectă. Pătrunjelul preferă solul bine drenat și umed, așadar asigură-te că solul este bogat în nutrienți și că permite scurgerea apei.
 2. Semănați semințele de pătrunjel direct în grădină sau în ghiveci la o adâncime de 1-2 cm. Poți să semeni semințele în rânduri sau în mod aleatoriu într-un spațiu mare.
 3. Îngrijește pătrunjelul în mod regulat. Asigură-te că solul este umed, dar nu excesiv de ud, și îndepărtează orice buruieni care cresc în jurul plantei.
 4. După aproximativ 3-4 săptămâni, plantele de pătrunjel ar trebui să ajungă la o înălțime de aproximativ 5-7 cm. La acest punct, taie partea de sus a plantei cu foarfecele de grădină pentru a încuraja creșterea tufelor de pătrunjel.
 5. După câteva săptămâni, vei observa că pătrunjelul începe să crească în tufișuri. În acest moment, începe să îndepărtezi frunzele inferioare ale plantei pentru a permite aerului și luminii să ajungă la tufișuri.
 6. Continuă să îngrijești pătrunjelul regulat, asigurându-te că solul este umed și că plantele primesc suficientă lumină. Dacă urmezi acești pași, ar trebui să ai tufe mari și frumoase de pătrunjel în câteva săptămâni.

 

 1. Există mai multe opțiuni pentru îngrășământul natural pentru pătrunjel, pe care le poți folosi pentru a îmbunătăți calitatea și randamentul culturii. Iată câteva exemple:
  1. Compost: Compostul este un îngrășământ natural excelent pentru pătrunjel. Poți să adaugi compost în solul de îngrășare înainte de a semăna semințele de pătrunjel sau poți să aplici compostul ca îngrășământ în jurul plantei după ce a început să crească.
  2. Gunoi de grajd: Gunoiul de grajd este o altă opțiune excelentă pentru îngrășarea naturală a pătrunjelului. Poți să aplici gunoiul de grajd direct în solul de îngrășare înainte de semănat sau poți să-l aplici ca îngrășământ după ce pătrunjelul a început să crească.
  3. Ceai de compost: Poți să prepari ceai de compost folosind o cană de compost și un galon de apă. Lăsați amestecul să se infuzeze timp de câteva zile, apoi folosiți lichidul pentru a uda pătrunjelul. Ceaiul de compost furnizează nutrienți esențiali pentru dezvoltarea sănătoasă a pătrunjelului.
  4. Făină de oase: Făina de oase este o altă opțiune bună pentru îngrășarea naturală a pătrunjelului. Poți să adaugi o cantitate mică de făină de oase în solul de îngrășare înainte de semănat semințele de pătrunjel sau poți să o aplici ca îngrășământ în jurul plantei după ce a început să crească.
  5. Cenușă de lemn: Cenușa de lemn furnizează nutrienți esențiali pentru creșterea sănătoasă a pătrunjelului. Poți să adaugi cenușa de lemn în solul de îngrășare înainte de a semăna semințele de pătrunjel sau poți să o aplici ca îngrășământ în jurul plantei după ce a început să crească.

  Asigură-te că folosești cantități mici de îngrășăminte naturale și că le aplici în mod regulat pentru a menține un nivel echilibrat de nutrienți în solul de îngrășare.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri