Turte cu smântână și zahăr – un mic dejun delicios și savuros!

Ingrediente:

 • 200 ml de lapte
 • 1 ou
 • 1,5 lingurițe de drojdie uscată
 • 1 linguriță de sare
 • 1,5 linguri de zahăr
 • 2,5 linguri de ulei vegetal
 • 3-3,5 pahare de făină cernută
 • 120 g de smântână pentru servire
 • 60 g de zahăr pentru presărat

Mod de preparare:

 1. Încălziți ușor laptele și turnați-l într-un bol. Dizolvați în lapte drojdia uscată, 1,5 linguri de zahăr și sarea. Amestecați bine ingredientele.
 2. Adăugați uleiul vegetal în bol, spargeți un ou și treptat adăugați făina cernută. Frământați aluatul până obțineți o consistență moale și nelipicioasă.
 3. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați aluatul la dospit într-un loc călduț timp de 1 oră.
 4. Dați aluatului o formă cilindrică, apoi împărțiți-l în 10-12 bucăți egale. Modelați bile din bucățile de aluat și apoi aplatizați-le pentru a forma turtele.
 5. Prăjiți turtele într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, la foc mediu, pe ambele părți, până se rumenesc frumos.
 6. Ungeți fiecare turtă cu puțină smântână și presărați-le cu zahăr. Așezați-le într-un teanc.
 7. Savurați această delicioasă gustare cu mare plăcere. scrje dezicuzi.ro

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri