Turtele cu cartofi și brânză sunt delicioase și ușor de preparat.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Turtele cu cartofi și brânză sunt o rețetă simplă și delicioasă, perfecte pentru a fi savurate alături de cei dragi. Iată cum le poți prepara:

INGREDIENTE:

 • 2 ouă
 • 500 g făină
 • 200-250 g brânză de vaci
 • 4-5 cartofi fierți
 • 1 linguriță de sare
 • 1 linguriță de bicarbonat

MOD DE PREPARARE:

 1. Păsați cartofii fierți pentru a obține un piure.
 2. Adăugați brânza de vaci, ouăle, sarea și bicarbonatul în piureul de cartofi. Amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă.
 3. Incorporați făina și frământați până obțineți un aluat moale. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați aluatul să se odihnească timp de 20 de minute.
 4. Înfăinați masa de lucru și împărțiți aluatul în 6 bucăți egale, pe care le veți modela sub formă de bile.
 5. Luați câte o bilă de aluat, o înfăinați și o întindeți cu ajutorul unui sucitor, până obțineți o lipie cu diametrul potrivit pentru tigaie.
 6. Prajiți turtele pe o tigaie uscată, la foc mic și sub capac, până se rumenesc frumos pe ambele părți.
 7. Așezați turtele una peste alta și ungeți-le cu unt pentru a le conferi o aromă și o textură delicioasă.

Acum puteți savura aceste turte cu cartofi și brânză alături de cei dragi. Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri