Uleiul de sunătoare poate fi utilizat pentru tratarea hematoamelor, inflamației ganglionilor, durerilor de spate, lumbago și durerilor de sciatică.

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Conform terapeutei austriece Maria Treben, uleiul de sunătoare este unul dintre cele mai valoroase uleiuri medicinale pe care le putem prepara acasă și ar trebui să fie prezent în fiecare gospodărie. Sunătoarea poate fi găsită în zone de deal, munte și câmpie și este culesă pe timpul verii. Dacă nu puteți culege direct din natură, o puteți achiziționa de la magazinele naturiste, sub formă de ceai.

Pentru a prepara ulei de sunătoare acasă, aveți nevoie de flori și frunze uscate de sunătoare și de ulei vegetal de calitate, preferabil ulei de măsline extra-virgin. Terapeuta Maria Treben recomandă uleiul de in pentru arsuri, acesta putând fi achiziționat de la magazinele naturiste. Rețeta de ulei de sunătoare prezentată aparține botanistei Rosemary Gladstar și necesită utilizarea a 70% flori și 30% frunze de sunătoare. După ce le-ați cules și uscat, adăugați-le într-un borcan de sticlă și turnați peste ele ulei de măsline, acoperind planta cu 3-5 cm de ulei. Lăsați recipientul într-un loc călduros și însorit timp de 2-6 săptămâni, agitând zilnic. După ce uleiul a căpătat o nuanță roșiatică, strecurați-l și păstrați-l în sticluțe în locuri răcoroase și întunecoase. Poate fi utilizat timp de doi ani.

Uleiul de sunătoare poate fi folosit pentru a trata o gamă largă de afecțiuni, precum răni proaspete, hematoame, inflamația ganglionilor, dureri de spate, lumbago, dureri de sciatică, dureri reumatice, arsuri, opăriri, arsuri solare, dureri de burtă la copii, colici, rigiditate musculară, dureri musculare, hemoragii, contuzii, acnee, ulcere, umflături și piele uscată, crăpată sau descuamată. De asemenea, poate fi utilizat intern, amestecând 10-15 picături cu 1/2 linguriță de apă pentru a ameliora durerile de stomac, colici, inflamațiile intestinale, enurezisul și excesul de mucus în plămâni.

Trebuie evitată expunerea la soare după utilizarea de alifie, ulei sau alte preparate cu sunătoare, deoarece poate provoca fotosensibilitate.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).