Este bine de citit – „A mâncat un ardei Iute mic în fiecare zi, iar efectele i-au impresionat până și pe medici „

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

De-a lungul timpului, ardeii iuți au devenit cunoscuți drept un aliment terapeutic. Studii desfășurate în Statele Unite ale Americii și Australia au demonstrat că această legumă previne multe boli cardiovasculare și ajută la vindecarea anumitor afecțiuni ale stomacului și ale intestinelor.

Ardeii iuți sunt originari din America Centrală și de Sud și s-au răspândit în întreaga lume cu ajutorul navigatorilor spanioli și portughezi. Gustul specific al ardeilor iuți se datorează capsaicinei, un ingredient special.

Gradul de iuțeală al ardeilor depinde de cantitatea de capsaicină pe care o conțin. Cu cât cantitatea este mai mare, cu atât ardeii sunt mai iuți. Dacă îți place mâncarea iute sau picantă, poți consuma ardei iute la fiecare masă. Iată cele mai importante beneficii:

 1. Pierderea în greutate: alimentele iuți accelerează procesul de pierdere în greutate. Cercetătorii au demonstrat că substanța care determină nivelul de iuțeală – capsaicina – ajută organismul să ardă mai multe calorii.
 2. Prevenirea bolilor cardiovasculare: ardeii iuți previn bolile cardiovasculare prin reducerea nivelului de colesterol rău și a tensiunii arteriale. De asemenea, aceștia au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.
 3. Îmbunătățirea digestiei: capsaicina din ardeii iuți stimulează secreția de sucuri gastrice și ajută la combaterea problemelor digestive, cum ar fi arsurile la stomac și refluxul gastroesofagian.
 4. Reducerea durerii: capsaicina are proprietăți analgezice și poate ajuta la ameliorarea durerilor cronice, cum ar fi cele asociate cu artrita și neuropatia diabetică.
 5. Prevenirea cancerului Studiile arată că substanța responsabilă de iuțeala ardeilor poate distruge celulele canceroase și poate preveni dezvoltarea cancerului. Consumul regulat de ardei iuți poate fi un mod eficient de prevenire a cancerului.

  Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară Ardeii iuți au proprietăți benefice pentru sănătatea inimii. Aceștia pot reduce nivelul colesterolului și nivelul de trigliceride, precum și riscul de formare a cheagurilor de sânge. Consumul regulat de ardei iuți poate fi asociat cu o rată mai mică a bolilor de inimă.

  Scade tensiunea arterială Ardeii iuți pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale și la relaxarea vaselor de sânge, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu hipertensiune arterială.

  Gestionarea furiei Consumul de alimente iuți sau picante poate stimula producția de serotonină, hormonul responsabil pentru starea de bine. Acest lucru poate ajuta la gestionarea furiei și la ameliorarea stresului și a anxietății.

  Proprietăți antiinflamatorii Ardeii iuți conțin capsaicină, o substanță cu puternice proprietăți antiinflamatorii. Consumul regulat de ardei iuți poate ajuta la prevenirea și ameliorarea inflamațiilor, cum ar fi cele asociate cu artrita.

  Alinarea durerilor Noile cercetări arată că ardeii iuți pot ajuta la reducerea durerii asociate cu afecțiuni precum artrita, psoriazisul și neuropatia diabetică. scrie viewtrustednews.com

  Îmbunătățește digestia Conform medicinei Ayurveda, gustul iute poate stimula apetitul și îmbunătăți digestia. Consumul de alimente care sunt digerate corect poate ajuta la asigurarea unui aport adecvat de nutrienți și energie pentru organism.

  Previne cancerul de prostată Studiile au arătat că capsaicina poate fi eficientă în distruge celulele canceroase și poate preveni dezvoltarea cancerului de prostată. Pentru a preveni cancerul de prostată, se recomandă administrarea unei cantități de 400 mg de capsaicină de trei ori pe săptămână.

  Previne ulcerul de stomac Contrar opiniei populare, ardeii iuți nu cauzează ulcerul de stomac, ci pot fi chiar beneficii în prevenirea acestei afecțiuni. Aceștia pot distruge bacteriile nocive și pot stimula secreția de sucuri gastrice cu rol protector.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri