Un delicios chec pufos – cu 4 ouă, 8 generoase linguri de zahăr, 8 linguri de făină și 8 linguri de ulei…

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Iată cum se prepară un delicios chec pufos cu cacao. Această rețetă este pentru un singur chec, dar puteți dubla ingredientele pentru a face două checuri.

Ingrediente:

 • 2-3 linguri de cacao
 • 1 linguriță de praf de copt (amestecat în făină)
 • 1 lingură de zeamă de lămâie
 • 8 linguri de zahăr
 • 8 linguri de ulei
 • Mirodenii (coaja de lămâie, esență de vanilie etc., după gust)
 • 4 ouă (reci din frigider)
 • Jumătate de linguriță (sau un vârf de cuțit) de sare
 • 8 linguri de făină

Mod de preparare:

 1. Într-un bol, bateți gălbenușurile cu zahărul până când zahărul se topește. Adăugați uleiul și amestecați bine.
 2. În gălbenușuri, adăugați albușurile bătute spumă, apoi făina amestecată cu praful de copt. În gălbenușuri, adăugați și mirodeniile, zeama de lămâie și sarea.
 3. Amestecați bine cu o lingură de lemn. Încorporați trei sferturi din cantitate într-o tavă unsă cu unt sau ulei și tapetată cu făină.
 4. Amestecați cealaltă parte a aluatului cu cacao și turnați-o deasupra.
 5. Folosind o furculiță, întindeți aluatul negru în adâncime. Deasupra, puteți adăuga miez de nucă întreg sau nucă măcinată.
 6. Puneți tava în cuptorul preîncălzit, dar nu fierbinte (după ce ați pus tava în cuptor, nu deschideți ușa cuptorului timp de 20 de minute). Lăsați să se coacă aproximativ 45 de minute la foc mediu.
 7. Înainte de a scoate checul din cuptor, verificați dacă este copt folosind o scobitoare. Apoi, scoateți-l din tavă și înfășurați-l într-o folie de alimente.

Poftă bună! scrie d-r-n.ro


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).