METODE DE TRATARE ! Stresul, ura, invidia provoacă în corp un pH acid iar acest lucru favorizeaza instalarea bolii

Profesorul Dr. Dumitru Constantin Dulcan este un om de știință român, care a demonstrat încă din 1981 prin cartea sa „Inteligența materiei” că ceea ce gândim creează universul în care trăim. El crede că oamenii pot atinge esența divină eliberându-se de gândurile negative. Emoțiile negative cum ar fi stresul, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalți, invidia și gelozia pot afecta corpul și pot provoca boli prin crearea unui pH acid în corp.

În plus, depresia și frica pot avea un efect nociv asupra organismului. Pentru a ne proteja de emoțiile negative, profesorul Dulcan sugerează să ne controlăm emoțiile și să încercăm să nu ne implicăm afectiv intens, să nu ne enervăm și să-i iertăm pe cei care ne greșesc. De asemenea, el recomandă să ne luăm mici pauze de zece minute la fiecare oră, să ne relaxăm și să ne golim mintea. Toate tehnicile de relaxare se bazează pe respirație, iar obosela vine și dintr-o lipsă de oxigenare a creierului.

Profesorul Dulcan sugerează să ne concentrăm pe starea de bine și căldura din inima noastră și să o trimitem acolo unde ne doare pentru a diminua durerea. Bernie Siegel, un reputat oncolog din SUA, a luat mai mulți pacienți de cancer în ultima fază și i-a învățat tehnica imageriei prin care aceștia își imaginau distrugerea cancerului din corp cu un foc sau cu un animal care-l mânca, iar 40% din pacienți s-au vindecat după șase luni. Profesorul Dulcan crede că îndoiala este un obstacol în calea succesului și a vindecării, iar cei optimiști, cei care cred în Dumnezeu și cei calmi au mai multe șanse să se vindece.

Pentru a ne menține sănătoși și fericiți, trebuie să urmăm câteva lucruri esențiale. În primul rând, ar trebui să mâncăm sănătos și să evităm să ne îmbuibăm cu alimente nesănătoase. De asemenea, mișcarea este crucială pentru a ne menține în formă și ar trebui să ne odihnim suficient de mult pentru a ne asigura că avem energie pentru a face față provocărilor cotidiene.

În plus, ar trebui să fim optimiști și să avem o atitudine pozitivă față de viață. Este important să ne concentrăm pe pasiunile noastre și să ne antrenăm intelectual pentru a ne menține mintea ascuțită și creativitatea înfloritoare. Evitarea rutinei și efectuarea constantă a schimbărilor în viața noastră poate fi, de asemenea, benefică pentru starea noastră de spirit și pentru sănătatea noastră mentală.

Este crucial să menținem un echilibru între energia consumată prin efort și energia obținută prin odihnă și activități care ne întăresc. Gândurile negative și pesimismul pot afecta negativ starea noastră de spirit, în timp ce bucuriile și optimismul ne pot da un impuls în viață. Ar trebui să căutăm bucuria și să ne bucurăm de viață în fiecare zi, chiar și atunci când nu putem obține tot ce ne dorim. Acestea sunt câteva dintre sfaturile esențiale pentru a ne menține sănătoși și fericiți, conform concluziilor neurologului Dulcan.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri