Un remediu eficient împotriva reumatismului: Detoxifiantul din ceai, o soluție mai puțin cunoscută, dar cu efecte benefice notabile.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Bolile reumatice se caracterizează prin inflamaţii persistente şi dureroase care vizitează oasele, articulaţiile, musculatura, tendoanele şi ligamentele.

Indicatorii de inflamaţie asociati cu patologiile reumatice includ:
inflamarea, înroşirea, rigiditatea, căldura, durerea. De asemenea, reumatismul are potenţialul de a destabiliza organele interne, precum inima, rinichii, plămânii sau derma.

Cu regret, medicaţia antiinflamatoare steroidiană şi nesteroidiană, alături de imunomodulatoare sau imunosupresoare utilizate în terapia farmacologică a bolilor reumatice pot determina reacţii secundare cu grad mare de severitate.

Prin urmare, în vederea tratării sau ameliorării patologiilor reumatice, terapiile naturiste aduc beneficii de durată, fără a prezenta reacţiile secundare tipice medicamentelor sintetice.

Acesta este şi cazul următorului ceai din plante curative, considerat un adevărat balsam în tratamentul acestui tip de afecţiuni:

Antireumatic – Reţetă de ceai

Mod de preparare
Se combină flori de maces, flori de muşeţel, cimbrişor, frunze de fag şi fructe de ienupăr, în proporţii egale – câte 25 de grame fiecare.

O lingură din amestecul sus-menţionat se adaugă în apă clocotită (250 ml.), vasul se acoperă, se lasă la infuzat timp de 5 minute, după care se strecoară.

Mod de administrare
Se consumă 3 căni de ceai, în fiecare zi, pentru o perioadă de 3 săptămâni.

Note importante:
În primele trei zile de tratament, acest mix poate provoca un efect laxativ, care nu trebuie să vă alarmeze, deoarece are efect detoxifiant.
Dacă urmaţi această cură, puteţi folosi adiţional un amestec din: 1 gr. de coada-calului, 1 gr. de frunze de urzică moartă şi 1 gr. de frunze de coacăz negru, care se administrează sub formă de pulbere, sublingual – mixtura se ia de 4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale; după ce se ține 15 minute sub limbă, mixtura se înghite cu apă.
Metoda #2: Beţi apă pe stomacul gol
O metodă, dar și un obicei tradițional japonez, cu multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru cei care se confruntă cu boli reumatice, este consumul apei imediat după trezire.

Terapia cu apă este considerată a avea succes în cazul artritei.

Mod de procedare:
Dimineaţa, imediat după ce vă treziţi, înainte de a vă spăla pe dinţi, consumaţi 4 x 160 ml. apă – aproximativ o jumătate de litru în total. Vă spălaţi pe dinţi, dar nu mâncaţi și nu beţi nimic timp de 45 de minute.

După cele 45 de minute, puteţi mânca și bea normal. Persoanele vârstnice sau cele cu probleme de sănătate, care nu pot consuma 4 pahare cu apă dimineaţa, pe stomacul gol, pot începe prin a bea mai puţină apă, crescând progresiv cantitatea de lichid, până la 4 pahare.

Pacienţii cu artrită vor aplica tratamentul menționat mai sus doar 3 zile în prima săptămână, iar începând cu a doua săptămână, zilnic.

Alte beneficii ale tratamentului cu apă:
Lista enumeră numărul de zile de tratament necesar pentru vindecarea sau ameliorrea principalelor boli:

hipertensiunea arterială – 30 de zile;
gastrita – 10 zile;
diabetul – 30 de zile;
constipaţia – 10 zile;
tuberculoza – 90 de zile. scrie secretele.com
Tratamentul cu apă nu are efecte adverse, însă, la început, este posibil să observați o frecvență mai mare a urinării.


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).