Unguentul cu pătlagină este un leac esențial pe care nu ar trebui să-l lipsească din casa ta. Uite cât de ușor se prepară!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Unguentul cu pătlagină este o comoară în casa omului. Este folosit în tratarea ranilor purulente, arsurilor, furunculozei, eczemelor, herpesului, varicelor, hemoroizilor sângeranzi, iritațiilor pielii, ulceratiilor cutanate, ulcerului varicos, înțepăturilor de insecte și a plagilor infectate (inclusiv a celor deschise).

Ingrediente:

  • 100 g untură de porc nesărată (sau unt cu 80% grăsime)
  • 50 g frunze proaspete de pătlagină

Mod de preparare: Frunzele se recoltează începând cu luna mai până în luna august, inclusiv. Se spală bine, se lasă să se usuce într-un prosop curat, apoi se toacă mărunt cu cuțitul. Untura se pune la topit, apoi se adaugă frunzele măruntite. Se amestecă conținutul încetișor, cu o lingură de lemn, la un foc mic, aproximativ 5 minute, după care se ia vasul de pe foc.

Se lasă la răcit până a doua zi dimineața, pentru ca planta să-și lase proprietățile în untură. A doua zi se încălzește ușor, doar atât cât să curgă, apoi se strecoară prin tifon și se păstrează în borcane din sticlă de culoare închisă, într-un loc răcoros.

Administrare: Unguentul de pătlagină are acțiune emolientă, cicatrizantă și antiseptică. Se aplică în strat subțire pe locul afectat, de 3-4 ori pe zi, după ce ați curățat bine zona. scrie dezicuzi.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri