Usturoiul fertilizat corespunzător poate produce căpățâni de dimensiuni comparabile cu cele ale unui măr.

Fertilizarea naturală a usturoiului poate aduce numeroase beneficii, inclusiv o creștere sănătoasă a plantei și obținerea unor căpățâni de usturoi de mărime comparabilă cu cea a unui măr. Potrivit canalului de YouTube Alexandra Vanesa, este important să fertilizăm solul încă de la apariția primelor frunze ale usturoiului.

Dacă frunzele încep să devină galbene, înseamnă că plantele suferă de deficit de minerale. Cea mai bună opțiune de îngrășământ pentru usturoi este gunoiul de pasăre. Trebuie să obținem gunoi de pasăre uscat, peste care se va turna apă, după care va fi lăsat să fermenteze timp de șapte zile la umbră.

Procesul de fermentare este important deoarece ajută la eliberarea elementelor nutritive și la distrugerea larvelor și a altor organisme care pot provoca boli la plante.

Soluția obținută va fi diluată cu apă într-un vas separat, într-un raport de o parte îngrășământ la cinci părți apă. Se poate dilua și cu mai multă apă, dar niciodată nu trebuie folosită nediluată. Soluția trebuie amestecată bine și apoi se udă usturoiul cu ea. Este recomandabil să se facă asta seara sau înainte de apusul soarelui. De asemenea, putem fertiliza solul din jurul usturoiului cu cenușă.

Acest proces de udare cu îngrășământ natural se va repeta săptămânal. Aceeași soluție se poate utiliza și pentru a fertiliza ceapa.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri