Usturoiul, secretul necunoscut al creșterii producției de ouă la găini – Cum trebuie folosit

Dacă te întrebi dacă usturoiul este benefic în hrănirea păsărilor de curte, gândește-te la beneficiile pe care le are pentru sănătatea umană, fiind considerat un antibiotic natural. Usturoiul îmbunătățește sistemul imunitar și respirator, protejează împotriva capușelor, păduchilor și altor paraziți.

În plus, adăugarea regulată de usturoi în hrana păsărilor poate reduce mirosul de găinat și poate îmbunătăți circulația sângelui, protejând astfel păsările de frig în timpul iernii.

În cazul găinilor ouătoare, usturoiul are mai multe beneficii, cum ar fi efectul său antibacterian și antiviral, prevenirea și tratarea infecțiilor, combaterea viermilor și stimularea producției de ouă. scrie sarbatorialaturidetine.ro

Există mai multe modalități prin care putem introduce usturoiul în hrana păsărilor:

  • În apă – adăugând câțiva căței de usturoi zdrobiți în apa de băut a păsărilor și schimbând apa la câteva zile.
  • În hrană – adăugând praf de usturoi în furajele păsărilor (nu mai mult de 2% din totalul hranei oferite).
  • La liber – oferind păsărilor usturoi proaspăt, zdrobit sau tocat, în cantități reduse încă de la o vârstă fragedă pentru a se obișnui cu gustul.
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri