Usturoiul este un remediu natural cu multiple beneficii pentru sănătate, printre care se numără și curățarea vaselor de sânge, îmbunătățirea circulației și reducerea nivelului de colesterol.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Usturoiul este recunoscut în diverse culturi pentru puternicele sale efecte profilactice și terapeutice. Acesta conține compuși care au proprietăți antitumorale și antimicrobiene, precum și substanțe care reduc riscul și simptomele bolilor cardiovasculare și metabolice.

Unul dintre susținătorii utilizării preventive a usturoiului pentru sistemul cardiovascular este fitoterapeutul Constantin Milică, care menționează în una dintre cărțile sale de medicină naturistă beneficiile remarcabile ale unei cure preventive cu usturoi.

Această terapie implică consumul a 2-3 căței de usturoi în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Cățeii se curăță de coajă și se înghit întregi, nemestecați, asemenea unor pastile.

Cura are o durată de 2 luni și este recomandată în special persoanelor cu hipertensiune arterială sau alte afecțiuni cardiovasculare, cu scopul de a preveni apariția unor afecțiuni ulterioare, cu condiția să nu existe alte contraindicații pentru consumul de usturoi crud.

Datorită conținutului bogat în sulfide, usturoiul ajută la reducerea depozitelor de colesterol LDL în pereții arteriali. De asemenea, prezintă efecte hipotensive, fluidizante și vasodilatatoare.

Alte efecte terapeutice ale usturoiului includ: reglarea ritmului cardiac și a contracțiilor inimii, stimularea circulației sanguine, curățarea vaselor de sânge, scăderea colesterolului de pe pereții arterelor și reducerea nivelului tensiunii arteriale.

Specialiștii recomandă persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare sau cu risc cardiovascular să consume zilnic usturoi crud, în cadrul unor cure pe termen lung, în special celor care au vârsta peste 50 de ani.

Cura cu usturoi trebuie însoțită de o dietă de tip lacto-vegetarian, iar consumul de sucuri de legume este deosebit de benefic. Se pot realiza cure de durată cu sucuri de sfeclă roșie, morcov, păstârnac, pătrunjel sau roșii. În fiecare zi, se consumă câte 50 ml de suc, în care se adaugă 1 linguriță de suc de usturoi, hrean și lămâie. Se recomandă consumul a 2-3 pahare de suc zilnic.

Studiile științifice au confirmat beneficiile usturoiului în prevenirea și tratarea afecțiunilor de natură cardiovasculară.

Studiile științifice atestă beneficiile remarcabile ale usturoiului în prevenirea și tratarea afecțiunilor de natură cardiovasculară.

Cercetătorii au demonstrat în studii clinice și experimentale că usturoiul contribuie la scăderea presiunii arteriale, a nivelului de colesterol seric și a trigliceridelor, la prevenirea aterosclerozei și la inhibarea agregării plachetare.

Experimentele efectuate pe animale au arătat că administrarea intravenoasă a extractelor de usturoi determină scăderi semnificative în tensiunea sistolică și diastolică. De asemenea, administrarea orală a acestor extracte la animalele hipertensive a readus la normal nivelurile de tensiune arterială.

Studiile clinice efectuate pe oameni au demonstrat că usturoiul a redus tensiunea arterială la peste 80% dintre pacienții cu hipertensiune. Autorii acestor studii au subliniat faptul că usturoiul nu prezintă efecte secundare sau complicații severe.

De asemenea, administrarea usturoiului la șobolani cu hipercolesterolemie indusă de o dietă bogată în colesterol a dus la o scădere semnificativă a nivelului de colesterol seric, a trigliceridelor și a colesterolului LDL.

Majoritatea studiilor realizate pe oameni cu privire la efectele hipolipidemice ale usturoiului au demonstrat că preparatele pe bază de usturoi reduc semnificativ nivelul de colesterol seric și trigliceridele. scrie LaTaifas.ro suntgospodina.net

O meta-analiză a sugerat că usturoiul ar trebui considerat o opțiune de tratament cu un profil mult mai sigur decât medicamentele convenționale utilizate pentru scăderea colesterolului la persoanele cu colesterol mărit.

În plus, alte studii pe oameni au confirmat faptul că usturoiul contribuie și la prevenirea trombozei.


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).