Vă plac șnițelele? Atunci, fiți atenți! Un bucătar din Sibiu împărtășește secretul său! Acestea vor fi fragede și gustoase, la fel ca cele servite în marile restaurante.

Vă plac șnițelele? Atunci, fiți atenți! Un bucătar din Sibiu își dezvăluie secretul! Iată cum puteți prepara acasă șnițele la fel de fragede și gustoase ca cele din marile restaurante.

Ingrediente:

 • 1 kg piept de pui
 • 2-3 căni de pesmet
 • 2 ouă bătute
 • O cană de ulei
 • Piper, sare
 • Alte condimente, după gust

Mod de preparare:

 1. Bateți ouăle cu puțină sare și piper.
 2. Dezosezați pieptul de pui, spălați-l și apoi ștergeți-l ușor cu prosoape absorbante de bucătărie pentru a îndepărta excesul de apă.
 3. Tăiați carnea în bucăți mai mici pentru a obține șnițelele.
 4. Bateți fiecare bucată de carne cu ciocănelul de bucătărie și condimentați-o cu sare și piper.
 5. Încingeți uleiul într-o tigaie.
 6. Treceți fiecare bucățică de carne prin pesmet, apoi prin ou, iar apoi prin pesmet din nou și puneți-o la prăjit în tigaie cu uleiul încins. Repetați această operațiune cu toate bucățile de carne.
 7. Gătiți șnițelele până când devin aurii și fragede pe ambele părți. Scoateți-le pe un șervețel absorbant pentru a îndepărta excesul de ulei.

Pentru varianta de șnițele de porc:

 1. Folosiți trei părți de ceafă de porc și o parte de spată de porc. Adăugați cubulețe de cașcaval în compoziție.
 2. Tocați carnea de porc într-un robot de bucătărie până devine mărunțită. Adăugați sare, piper și ouăle, apoi amestecați bine.
 3. Tapetați bucățile de carne cu făină, apoi treceți-le prin ou și pesmet.
 4. Pregătiți și o garnitură simplă. Curățați cartofii fierti în coajă și gătiți-i în puțin ulei de măsline într-o tigaie. Adăugați parmezan ras, sare și piper.
 5. Pentru salată, combinați frunze de salată proaspătă cu roșii cherry tăiate jumătăți. Adăugați ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare.

Prânzul vostru va fi gata în cel mult 30 de minute! scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri